Με λαμπρότητα η εορτή της Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η τοπική Εκκλησία της Σίφνου, εόρτασε την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία την Χρυσοπηγή.

Προσκεκλημένοι του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου και Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄ ήσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Αυστρίας κ. Μιχαήλ, Κασσανδρείας κ.Νικόδημος και Γλυφάδας κ. Παύλος , που χοροστάτησε στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείον λόγο με αναφορά στην θεολογική ερμηνεία της ιστορήσεως της Εικόνος της Αναλήψεως.

Η Εικόνα το απόγευμα αφού έφτασε λιτανευτικά στο λιμάνι των Καμαρών από την Απολλωνία, επιβιβάστηκε δια χειρών του Πλοιάρχου στο ταχύπλοο Speed Runner  4 , το οποίο αφού  διέπλευσε την Σίφνο, με τη συνοδεία ταχυπλόων σκαφών, πλοιαρίων και σημαιοστολισμένων καϊκιών, προσορμίσθηκε στο ακρωτήριο της Χρυσοπηγής, όπου με καΐκι από το πλοίο έφτασε στον μικρό λιμενοβραχίονα, του κατάμεστου από προσκυνητές ιερού βράχου, όπου και την υπεδέχθησαν  οι Αρχιερείς και ο Σεβ. Αυστρίας κ. Μιχαήλ την μετέφερε λιτανευτικά στον αύλειο  χώρο της Μονής και αμέσως  τελέσθηκε ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Μετά το πέρας του Εσπερινού παρατέθηκε στην τράπεζα  από τον πανηγυρά, κατά το τοπικό έθιμο, κ. Γεώργιο Κόμη, παραδοσιακό δείπνο.

Σήμερα το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος θα τελεσθεί η πολυαρχιερατική Θεία  Λειτουργία.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 23964
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!