Λαμψάκου Μακάριος «Είμαστε κοντά στους Έλληνες»

ImageΑνάμεικτα συναισθήματα χαράς και συγκινήσεως ξετυλίχθηκαν σήμερα στην ετήσια εορτή της Ελληνόφωνης ενορίας τού Αγίου Παύλου στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, πού συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και με την παρουσία της Προξένου της Ελλάδος κ. Αγγελάτου για να συμμετέχουν στο εορταστικό πρόγραμμα πού επιτυχώς οργάνωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος τού Οικουμενικού θρόνου π. Βασίλειος Κοτρότσιος.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου και εν συνεχεία πανηγυρική τράπεζα στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Πατριαρχικού Κέντρου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Μακάριος στο κήρυγμα του τόνισε την σπουδαιότητα της πίστεως στην ζωή τού ανθρώπου και εξέφρασε τα συναισθήματα τού Ελληνισμού της Ελβετίας προς την μητέρα Πατρίδα τονίζοντας ''Ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας, είμεθα όλοι στο πλευρό των συμπατριωτών μας και ευχόμαστε το αληθινό φώς τού Χριστού να τούς φωτίζει και να αναπαύει τις ψυχές των αδικοχαμένων νέων πού έφυγαν την ώρα της επιτελέσεως της εργασίας τους σκορπώντας θλίψη σε όλους εμάς''

Οι Έλληνες της Ελβετίας εμφανώς προβληματισμένοι για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα τους είχαν την ευκαιρία να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους για μια ακόμη φορά και να μεταφέρουν το μήνυμα της ενότητας και της συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό από το Ορθόδοξο Κέντρο τού Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Φώτο: Ιωάννης Καλούσιος

Εμφανίσεις: 40271
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!