Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή τίμησε τον Καρδινάλιο Κάσπερ

ImageΗ Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή της Νέας Υόρκης, τίμησε με το βραβείο (Ησαϊας), τον Καρδινάλιο Βάλτερ Κάσπερ, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

«Ο Καρδινάλιος Κάσπερ έκανε πολλές και σημαντικές δηλώσεις, σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Ιουδαϊσμού, επίσης έχει αντιταχθεί σθεναρά στις προσπάθειες προσηλυτισμού μεταξύ των Εβραίων. Ακόμη, υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού και αντί – ιουδαϊσμού», δήλωσε ο Ραβίνος David Rosen, επικεφαλής της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, Διαθρησκειακών Υποθέσεων.

Ο Καρδινάλιος Κάσπερ σε απάντηση του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από την τιμή αυτή, και δεν μπορώ παρά να εκφράσω την βαθιά εκτίμησή μου στην Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή για τις Θρησκευτικές σχέσεις με τους Εβραίους».

«Είμαι ευγνώμων, γιατί μπορώ να ενθαρρύνω την αλλαγή των σχέσεων μας, για την επούλωση των πληγών που κληρονομήσαμε από το παρελθόν», πρόσθεσε ο Καρδινάλιος Κάσπερ.

Τέλος, ο κ. Κάσπερ τόνισε: «Προσβλέπουμε από κοινού να εργαστούμε προς όφελος των παιδιών μας, έτσι ώστε τέτοιες φρικαλεότητες όπως το Ολοκαύτωμα να μη συμβούν ποτέ ξανά».

Εμφανίσεις: 44299
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!