O Μητροπολίτης Συμεών διέψευσε ότι ήθελε να ενταχθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ImageΙεράρχης της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που απομακρύνθηκε από την διοίκηση της επαρχίας του, από την Ιερά Σύνοδο διέψευσε τις φήμες σχετικά με την πρόθεσή του να ενταχθεί στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με τη επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο Μητροπολίτης πρώην Δυτικής και Μέσης Ευρώπης κ. Συμεών που απομακρύνθηκε πέρυσι από την διοίκηση της επαρχίας του από την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Εκκλησίας, διέψευσε τις φήμες σχετικά με την πρόθεσή του να ενταχθεί στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Να αναφερθεί, ότι η Γραμματεία του ιστοχώρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας έλαβε επιστολή, από τον Μητροπολίτη πρώην Δυτικής και Μέσης Ευρώπης κ. Συμεών στης 27 Απριλίου 2010, όπου διαψεύδει τις πληροφορίες ορισμένων ΜΜΕ, ότι δήθεν υπέβαλε αίτηση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να υπαχθεί στο ωμοφόριό του.

Στην επιστολή του, ο Μητροπολίτης Συμεών διευκρινίζει, ότι απλά παρακάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να γίνει «διαιτητής» και να προβεί σε αξιολόγηση των πράξεων της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσον αφορά την απομάκρυνσή του, από την διοίκηση της επαρχίας Δυτικής και Μέσης Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Συμεών, η εν λόγω απόφαση της Ιεράς Συνόδου, είναι αντικανονική και έρχεται σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Να αναφερθεί, ότι με αφορμή την απομάκρυνση του Μητροπολίτη από την διοίκηση της επαρχίας του και των φημών για την ένταξή του στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον τελευταίο καιρό στα Βουλγαρικά ΜΜΕ μιλούσαν για "Σκάνδαλο!" και κυκλοφόρησαν πολλές πληροφορίες η πλειοψηφία των οποίων, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ήταν αβάσιμες.

Τη γνησιότητα του τελευταίου γράμματος, όπου διαψεύδεται η αίτηση προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, υποστήριξε ο Μητροπολίτης Συμεών προσωπικά στη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους συντάκτες της επίσημης ιστοσελίδας της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Επίσης, ο Μητροπολίτης ανέφερε, ότι δεν υποστηρίζει τις ενέργειες ορισμένων λαϊκών και κληρικών της επαρχίας της Δυτικής και Μέσης Ευρώπης που αποβλέπουν στην υπεράσπισή του, και ότι πολλά από τα γνήσια κείμενα που είχαν δημοσιευθεί πριν και έχουν σχέση με την διαμορφωθείσα κατάσταση, δημοσιεύθηκαν εν αγνοία του και χωρίς την ευλογία του.

Στην επίστολή του ο Μητροπολίτης Συμεών αναφέρει τα εξής: «Στις 20 Απριλίου 2010 στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Βουλγαρίας δημοσιεύθηκε ένα πλαστό γράμμα προς την Αυτού Παναγιότητα Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ένταξη της θεοδωρήτου Βουλγαρικής επαρχίας της Δυτικής και Μέσης Ευρώπης στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου!Image

Όλα αυτά είναι ψέμα και απάτη, που γέμισαν τη ψυχή μου με βαθιά πίκρα και πνευματική σύγχυση. Καθαρά συνειδήσει, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν γράψαμε αλλά ούτε στείλαμε ένα τέτοιο γράμμα!».

Τέλος, ο κ. Συμεών στην επιστολή του προσθέτει: «Το μόνο γράμμα που γράψαμε και αποστείλαμε ήταν εκείνη από την πόλη του Βερολίνου στις 2 Φεβρουαρίου 2010, ανήμερα της Υπαπαντής του Κυρίου, ήταν εκείνο προς την Αυτού Παναγιότητα Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ως πρώτο μεταξύ ίσων και ως έχοντα δικαίωμα διαιτησίας να προβεί σε αξιολόγηση της αντικανονικής και αντίθετης προς τον Καταστατικό Χάρτη αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της 1ης Δεκεμβρίου 2009, σύμφωνα με την οποία απομακρύνομαι από τη διοίκηση της Βουλγαρικής  επαρχίας Δυτικής και Μέσης Ευρώπης».

Εμφανίσεις: 21217
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!