Επίσκεψη Σύρου Δωροθέου στην Εκκλησιαστική Εστία της Ι.Μ. Κιλκισίου

ImageΟ Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, και η Διευθύντρια, Καθηγήτρια κα Καλή Αλυσανδράτου, κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ., την Δευτέρα, 26 Απριλίου, επισκέφθηκαν την «Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία» (Π.Ε.Ε.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου.

· Στο κτίριο όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Εστία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο και την Διευθύντρια υπεδέχθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου κ. Βασίλειος Στεφανής, ο Διευθυντής της Εστίας π. Γεώργιος Παντελίδης, ο Σύλλογος των Καθηγητών και οι μαθητές του Σχολείου, όπου εκεί διαπιστώθηκε η άοκνη προσπάθεια του Σεβ. κ. Εμμανουήλ και των εργαζομένων στην Εστία για την καλή συντήρηση του κτιρίου, όπως και για την υποδειγματική λειτουργία του. 

· Οι Σεβ. κ. κ. Εμμανουήλ και Δωρόθεος είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους σπουδαστές του Σχολείου, οι οποίοι εξέφρασαν τους φόβους τους για την πιθανολογούμενη κατάργηση του Σχολείου.

· Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκεί άφιξή τους, που υπεδήλωνε το ενδιαφέρον του ιερού κέντρου των Αθηνών για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία και τις Εστίες, αναφέρθηκε στον ρόλο και την μεγάλη συμβολή της Εκκλησιαστικής Σχολής του Κιλκίς, τις προηγούμενες δεκαετίες, με την προσφορά προς την Εκκλησία και την εκπαίδευση πολλών και αξίων κληρικών και εκπαιδευτικών και κυρίως για το Ιεραποστολικό έργο που έχει αναπτύξει όχι μόνο στις γείτονες χώρες αλλά και παγκοσμίως. 

· Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στην προσφορά του Εκκλησιαστικού αυτού Σχολείου στην περιοχή, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής του μακαριστός Μητροπολίτης Απόστολος, ο οποίος και το περιέβαλλε με αγάπη και ενδιαφέρον, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Εμμανουήλ για την φιλόφρονα υποδοχή και τα όσα με πολλή πατρική αγάπη προσφέρει προς το Σχολείο και τόνισε την σημασία που έχουν οι Εκκλησιαστικές Σχολές για την ζωή της Εκκλησίας, και το ενδιαφέρον και της Πολιτείας και της Εκκλησίας για την εύρυθμη λειτουργία των Περιφερειακών Εκκλησιαστικών Εστιών.Image

Στην συνέχεια απευθυνόμενος προς τους εκ των ομοδόξων χωρών προερχομένους ιεροσπουδαστές, τους προέτρεψε να αγαπούν και να φροντίζουν το Σχολείο και υπέδειξε ότι λόγος υπάρξεώς του είναι και οι ίδιοι, όταν καταδείξουν προς πάσαν αρμοδία αρχή ότι έχουν με τους Έλληνες ιεροσπουδαστές λειτουργική ενότητα εν τη αγάπη και αναγνωρίζουν την μεγάλη προσφορά του Εκκλησιαστικού αυτού Σχολείου για την εκμάνθηση της ελληνικής γλώσσας και τη σπουδή στην Ελλάδα των Θεολογικών γραμμάτων.

Επηκολούθησε διάλογος με τους Καθηγητές και τους ιεροσπουδαστές και ο Σεβ. κ. Δωρόθεος ευχήθηκε στους Καθηγητές και μαθητές για την αναστάσιμη περίοδο και διένειμε σε όλους τις εικόνες που έχει φιλοτεχνήσει το Δ. Σ. της Ε.Ε.Ε., σαν ευλογία και ανάμνηση της επισκέψεως.

· Εν συνεχεία η αποστολή παρακάθησε σε γεύμα στην τράπεζα του σχολείου κατά την διάρκεια της οποίας οι εκ των ομοδόξων χωρών ιεροσπουδαστές έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους.

 

Image

Εμφανίσεις: 47221
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!