Ο Δήμος Σπάτων τιμά τον μακαριστό πρωτ. Ηλία Μπερτόλη

ImageΟ Δήμος Σπάτων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Σπάτων, με τις ιερές ευλογίες του Μητροπολίτου  Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. κ. Νικολάου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. Χρυσοστόμου Κατσουλιέρη διοργανώνει Εκδηλώσεις Μνήμης για τον αείμνηστο μεγάλο ευεργέτη των κατοίκων των Σπάτων και Ιεραπόστολο στην Αφρική, Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Δημητρίου Μπερτόλη (1891-1972), που θα πραγματοποιηθούν στα Σπάτα το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Μαΐου 2010, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Το Σάββατο 1 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάτων «Χρήστος Μπέκας» θα παρουσιαστεί η ζωή, το έργο και η προσφορά του Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Μπερτόλη, στην πόλη των Σπάτων, από τους κάτωθι ομιλητές.

  • Βασίλειος Δημ. Μπερτόλης Ταξίαρχος ε.α.

Πρωτοπρεσβύτερος  Ηλίας Δημητρίου Μπερτόλης. Η προσφορά του στην πόλη των Σπάτων.

  • Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Ι. Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Αρχιμ. Χρυσόστομος.

Η ιερατική πορεία του π. Ηλία Δημ. Μπερτόλη και η σχέση του με τον Άγιο Νεκτάριο.

  • Ηλίας Γεωργίου Μπερτόλης, Εκδότης.

Ο παππούς μου  ο παπά Ηλίας.

  • Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Μέμφιδος κ. κ. Παύλος.

Ο π. Ηλίας Μπερτόλης. Προσωπική μαρτυρία από το χρόνο της διακονίας του στην Αφρική.

  • Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. κ. Νικόλαος.

Επιμύθιον.

Η είσοδος  στο Πνευματικό Κέντρο είναι ελεύθερη.

Την Κυριακή 2 Μαΐου 2010 στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. κ. Θεοδώρου Β΄. Κατόπιν την 11:00 θα πραγματοποιηθούν από το Μακαριώτατο, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Μπερτόλη .

Σας περιμένουμε όλους, να τιμήσουμε μαζί ένα μεγάλο πνευματικό ανάστημα της πόλης μας, μια μεγάλη Εκκλησιαστική μορφή, τον αγαπημένο μαθητή του Αγίου Νεκταρίου, έναν ιεραπόστολο του Χριστού και του Ελληνισμού.

Εμφανίσεις: 54080
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!