Ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος διαμαρτύρεται για περικοπή επιδόματος

ImageΟ Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) με επιστολή του, προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλλιπο Σαχινίδη, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μείωση κατά 12% του επιδόματος Ειδικού Λειτουργήματος Εφημερίων.

Η Επιστολή έχει ως εξής:

Εξοχότατε κύριε Υφυπουργέ,

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ

Διά τής υπ΄ αρ.. πρωτ.  2/14924/0022/1-4-2010 Ερμηνευτικής Εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Δημ/κης Πολιτικής Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα: " παροχή οδηγιών για την υλοποίηση εισοδηματικής πολιτικής έτους 2010" διαπιστώνεται μία κατάφωρη σκληρή και αδικαιολόγητη αδικία εις βάρος του Ιερού Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδος. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα μέ τό άρθρο 2α της ως άνω Εγκυκλίου μειώνονται κατά 12% τα επιδόματα των Δημοσίων Λειτουργών και Υπαλλήλων του Κράτους τα οποία χορηγήθηκαν με ειδική νομοθετική ρύθμιση, συμπεριλαμβανομένου ούτως και του επιδόματος  Ειδικού Λειτουργήματος των Εφημερίων, το οποίο ως καλώς γνωρίζετε χορηγήθηκε επί κυβερνήσεως κυρίου Κ. Σημίτη εις τούς Εφημερίους, κατά αναλογία του επιδόματος του κινήτρου απόδοσης των Δημοσίων Υπαλλήλων, από το οποίο δυστυχώς, ως συνήθως γίνεται, εξαιρέθηκαν αρχικά οι Κληρικοί.

Η παροχή του ως άνω επιδόματος  χορηγήθηκε με ειδική νομοθετική διάταξη και με άλλη ονομασία ως " ειδικού λειτουργήματος" και όχι ως κίνητρο απόδοσης για να μην καταβληθεί αναδρομικώς, αλλά με τούς ιδίους όρους του επιδόματος του κινήτρου απόδοσης.

Ενώ λοιπόν κ. Υφυπουργέ, σύμφωνα με τον Ν. 3833/2010 και της ως άνω Ερμηνευτικής Εγκυκλίου εξαιρείται από την μείωση του 12% το επίδομα του κινήτρου απόδοσης των Δημοσίων Υπαλλήλων,  δεν εξαιρέθηκε και το επίδομα του Ειδικού Λειτουργήματος των Κληρικών. Γιατί αυτή η επαναλαμβανόμενη  κατάφωρη αδικία εις  βάρος των Εφημερίων;

Κύριε Υφυπουργέ, το Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε., που εκπροσωπεί το σύνολο των Εφημερίων της Χώρας μας, διαμαρτύρεται εντονότατα γι' αυτήν την αδικία και ζητά την κατάργηση διά Νόμου της μειώσεως του 12% του Επιδόματος του Ειδικού Λειτουργήματος των Εφημερίων, όπως ακριβώς εξαιρέθηκε και το επίδομα του κινήτρου αποδόσεως των λοιπών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Είμεθα από τους πρώτους που θα βοηθήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας της Πατρίδας μας. Όμως η αντιμετώπιση των αγωνιστών πολύτεκνων Εφημερίων ως πολίτες κατώτερης κατηγορίας Υπαλλήλων, μας έχει τουλάχιστον κουράσει.

Κύριε Υφυπουργέ, το" άδικον ουκ ευλογείται" και γι' αυτή την αδικία εάν δεν διορθωθεί, θα έχετε απέναντι σας ως Κυβέρνηση τις χιλιάδες των Εφημερίων και τις χιλιάδες των μελών των οικογενειών των.

Ευελπιστούμε διά την αποκατάσταση της αδικίας

Διατελούμε μετ εξιδιασμένης τιμής

Διά τό Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Πρωτ/ρος Γεώργιος Σελλής.

Εμφανίσεις: 45969
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!