Συνάντηση Σπύρου Κουβέλη με Αμερικής Δημήτριο

ImageΟ Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Σπύρος Κουβέλης επισκέφθηκε σήμερα τον ΣεβασμιώτατοΑρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και είχε μαζί του συνάντηση διαρκείας μιας περίπου ώρας. Νωρίτερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δέχθηκε την επίσκεψη των μελών της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την εθνική παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου.

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο που  πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Σ. Κουβέλης: Είχαμε μία πολύ ευχάριστη και δημιουργική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την καλή συζήτηση που είχαμε σε σχέση με το πώς μπορούμε, και η Ελληνική κυβέρνηση και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, να προχωρήσουμε τα θέματα που αφορούν στην ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ. Επιδιώκουμε τη συνεργασία ανάμεσα στην ομογένεια και την Ελλάδα σε θέματα όχι μόνο οργανωτικά αλλά κυρίως σε θέματα επενδυτικά από την ομογένεια προς την Ελλάδα. Αλλά και βέβαια στο πώς μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ομογένεια με νέους ανθρώπους που θα θέλουν να εμπλακούν και σε έναν ευρύτερο διάλογο.

Η εμπειρία, η γνώση και η αντίληψη που έχει ο Σεβασμιότατος και η Αρχιεπισκοπή γι' αυτά τα θέματα είναι ένας πολύτιμος πόλος γνώσης και για εμάς. Και γι' αυτό συμφωνήσαμε ότι θα υπάρχει μία συνεχής συνεργασία και επαφή γι' αυτά τα θέματα. Επίσης ελπίζουμε να μπορέσουμε κάθε χρόνο να βλέπουμε και την εμπλοκή και επαγγελματικών οργανώσεων των εδώ αποδήμων Ελλήνων αλλά και προσωπική συμμετοχή και των επιχειρηματιών και ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν σε μία κρίσιμη κατάσταση και για την Ελλάδα.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος: Είχαμε μία πάρα πολύ ωραία ευκαιρία της συναντήσεως με τον εξοχότατο Υφυπουργό, τον κ. Σπύρο Κουβέλη, και επίσης είχαμε και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Χαρήκαμε την παρουσία τους πάρα πολύ. Ιδιαίτερα με τον κ. Υφυπουργό είχαμε μία ωραιότατη ευκαιρία - όχι μόνο σήμερα αλλά και στις προηγούμενες ημέρες - να θίξουμε βασικά θέματα, στα οποία αναφέρθηκε και στα οποία θέλουμε το μέγιστο και το άριστο από πλευράς δυνατοτήτων για την Ελλάδα και για την ομογένεια.

Είναι δύο κέντρα πολύ μεγάλα, το μεν ένα κέντρο έξι και πλέον χιλιάδων ετών που παράγει συνέχεια πολιτισμό, το άλλο κέντρο εδώ, η ομογένεια, είναι πολύ νεότερο αλλά έχουμε την καύχηση εν θεώ όπως λέμε, ότι στα χρόνια της ζωής του, που είναι περίπου δύο αιώνες, έχει καταφέρει να ανεβεί πάρα πολύ ψηλά, και επομένως να εκπροσωπεί αξίως και το ελληνικό και το ορθόδοξο πνεύμα. Με τη συνεργασία μας βλέπουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες που υπάρχουν και θα αξιοποιηθούν με πυκνή και μεθοδική επικοινωνία.

Ο κ. Υπουργός είναι περισσότερο από πρόθυμος, και το ίδιο και ο Αρχιεπίσκοπος, ώστε να υπάρξει αυτή η δημιουργική και παραγωγική συνεργασία, η οποία θα προβάλει αυτό το οποίο αξίζει διεθνώς - τις μεγάλες αξίες τις οποίες υπηρετεί ο ελληνισμός και η ορθοδοξία. Έχουμε την μεγάλη τιμή να είμαστε έθνος και λαός ο οποίος έχει ταχθεί να υπηρετεί τον κόσμο γενικότερα και όχι μόνο τον εαυτό του. Αυτό θα το κάνουμε με κάθε δύναμη και με κάθε τρόπο και οι οιωνοί είναι άριστοι, παρά τις υφιστάμενες σήμερα δυσκολίες. Και πάλι θερμές ευχαριστίες για την εξαιρετική παρουσία του κ. Υφυπουργού και της αντιπροσωπείας.

Φώτο: Δημ. Πανάγος

Εμφανίσεις: 56318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!