Ο Πάπας Βενέδικτος συναντήθηκε με θύματα κακοποίησης και έκλαψε μαζί τους

ImageΟ Πάπας Βενέδικτος XVI, που επικρίνετα έντονα μετά τα σκάνδαλα παιδεραστίας, συναντήθηκε σήμερα στη Μάλτα με τα θύματα της κακοποίησης στην οποία εξέφρασε την "ντροπή και τη θλίψη του" και μαζί με τα οποία "έκλαψε", σύμφωνα με ένα από αυτά. 

"Εντυπωσιάστηκα από την ταπεινότητα του Πάπα. Πήρε πάνω του τα προβλήματα που προκλήθηκαν από άλλους. Ήταν πολύ θαρραλέος. Άκουσε τον καθένα μας, προσευχήθηκε και έκλαψε μαζί μας", δήλωσε ο Λόρενς Γκρέχ μετά τη συνάντηση. 

Ο Πάπας εξέφρασε την "ντροπή και τη θλίψη του για τα δεινά που τα θύματα και οι οικογένειές τους υπέφεραν", δήλωσε στον Τύπο ο αιδεσιμότατος Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού, σχετικά με την συνέντευξη. 

Οκτώ άνδρες, "νέοι ενήλικες", συνοδευόμενοι από τους επισκόπους της Μάλτας και του Γκόζο, το άλλο νησί του αρχιπελάγους, έγιναν δεκτοί για είκοσι λεπτά στο παρεκκλήσιο του Νούντσιου, την πρεσβεία του Βατικανού, κοντά στην Βαλέτα, σύμφωνα με τον Λομπάρντι. 

"Πρώτα υπήρξε μια σιωπηλή προσευχή, στα γόνατα, στη συνέχεια, ο Άγιος Πατέρας τους δέχτηκε έναν προς ένα. Μετά όλοι είπαν μια προσευχή από κοινού", πρόσθεσε. 

Ο Λόρενς Γκρέχ είπε ότι δεν ζήτησε από τον πάπα να ζητήσει συγγνώμη. "Είπα ότι ήθελα να μου ζητήσει συγγνώμη, γιατί ήμουν θυμωμένος. Ο θυμός μου μειώθηκε, τώρα είμαι ικανοποιημένος από τη συνάντησή μου με τον Πάπα. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου, όχι εναντίον της εκκλησίας, αλλά κατά της παιδεραστίας" είπε. 

Από την πλευρά του, ο Βενέδικτος είπε ότι «η Εκκλησία κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να ερευνηθούν οι καταγγελίες (για κακοποιήσεις), να προσαχθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις κακοποιήσεις και να επιβληθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των νέων στο μέλλον". 

Εμφανίσεις: 26710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!