Ο «Ελληνικός Τύπος» Καναδά απαντά στις ερωτήσεις του Μητροπολίτη Σωτήριου

ImageΟ «Ελληνικός Τύπος» η πρώτη ελληνόφωνη παροικιακή εφημερίδα του Καναδά, απέστειλε σήμερα στη «Romfea.gr» την παρακάτω επιστολή του κ. Κώστα Κρανιά ως απάντηση στην επιστολή του Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτηρίου.

Η απάντηση της Εφημερίδας έχει ως εξής:

Ο ιεράρχης δείχνει ασυνήθιστη βιασύνη να καταδικάσει την ελευθερία του λόγου μας, σκοπίμως παραποιεί τις δηλώσεις μας προς δημιουργία εντυπωσιασμού.

Ευχαριστούμε την Μητρόπολη για την απάντηση που πήραμε σχετικά με τη επιστολή του Μητροπολίτη κ. Σωτηρίου προς την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο.

Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί επισυνάπτοντας όλη την αλληλογραφία μεταξύ Μητροπολίτη και Ελληνικής Κοινότητας μαζί με την επιστολή που μας έστειλε, μπορείτε να κρίνετε εκ του ασφαλούς ποια είναι η πραγματική αλήθεια και ποιος κοροϊδεύει ποιον.

Και μια και διευθετήθηκε το θέμα όσον αφορά τα χρωστούμενα της Ελληνικής Κοινότητας προς την Μητρόπολη, μας δίδεται η ευκαιρία να απαντήσουμε στις ασυνάρτητες και άνευ ουσίας ερωτήσεις της Ιεράς Μητρόπολης.

Ερώτηση πρώτη: Αυτός που μας έδωσε την επιστολή, δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας έκρινε κατ’ ιδίαν  και συμφωνούμε μαζί του ότι σωστό και φρόνιμο είναι να γνωρίζει η παροικία τις μεθοδεύσεις και τους τρόπους ενέργειας του Μητροπολίτη για την εξασφάλιση των χρημάτων που πραγματικά δικαιούται. Το εάν είχε την έγκριση του προέδρου του για το κάνει είναι αποκλειστικά πρόβλημα δικό του και όχι της εφημερίδας.

Ερώτηση δεύτερη: Η επίμαχη επιστολή του Μητροπολίτη προς την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (που δημοσιεύουμε σήμερα) είναι πράγματι συστημένη και φέρει ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2010.  Όμως ο «Ελληνικός Τύπος» δεν υποστήριξε ποτέ κάτι άλλο. Παρακαλούμε τον Μητροπολίτη, τους πιστούς και όλους τους αναγνώστες μας να διαβάσουν προσεχτικά την δική μας απάντηση –ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε την περασμένη έκδοση της εφημερίδας μας και να μας πουν σε ποιο σημείο της αναφέρεται ότι η επιστολή εστάλη την Μεγάλη Εβδομάδα;

Η εβδομάδα των Παθών της παροικίας, μάλλον της Ελληνικής Κοινότητας απλώς έγινε γνωστή την ημέρα της παρέλασης όταν και μας παραδόθηκε η επιστολή του Μητροπολίτη. Το περιεχόμενό της το γνωρίζετε ήδη. Το εάν την είχαν ερμητικά κλεισμένη στα συρτάρια της Κοινότητας δεν φταίμε εμείς γιατί κατά την ταπεινή μας γνώμη και τη γνώμη του Γιάννη Κακαγιάννη, έπρεπε να δημοσιευτεί για να γνωρίζει ο κόσμος.

Ερώτηση Τρίτη: Σεβασμιότατε, ασφαλώς και γνωρίζαμε την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων από τη νέα διοίκηση. Δεν καταλαβαίνουμε την ερώτηση. Αλλάζει τίποτα; Μιλάμε για το νόημα της «απειλητικής» επιστολής που στείλατε και σας προτρέπαμε να κάνετε υπομονή. Που όμως τέτοια πράγματα. Εσείς θέλατε πριν φύγει η παρούσα διοίκηση ανεξαρτήτως οικονομικών δυσκολιών να εξασφαλίσετε τα χρήματά σας και το κάνατε μάλιστα με τρόπο πολύ ψυχρό και «επαγγελματικό».

Ερώτηση τέταρτη: Εδώ είναι το ζουμί. Θα θέλαμε το αγνωστικό μας κοινό να διαβάσει με προσοχή την ερώτηση αυτή και να βγάλει τα συμπεράσματά του.  Σεβασμιότατε, πράγματι γνωρίζουμε, άλλωστε δεν είναι κρυφό, όλη η παροικία γνωρίζει, τις δυσβάσταχτες οικονομικές δυσκολίες της Ελληνικής Κοινότητας. Με το γράμμα σας θέλατε απλώς να εξασφαλίσετε τα χρήματά σας με τρόπο ανορθόδοξο και απαιτητικό για να μην έχετε μπλεξίματα με την νέα διοίκηση. Έτσι το βλέπει όλη η παροικία.

Και τώρα η ερώτηση  «Έτσι κάμει ο κ. Κρανιάς και ο «Ελληνικός Τύπος» όταν τους χρεωστεί κάποιος χρήματα; Περιμένουν ένα χρόνο και πλέον;

Μάλιστα Σεβασμιότατε. Έτσι ακριβώς κάνουμε. Η Ελληνική Κοινότητα χρωστάει στον «Ελληνικό Τύπο» αρκετές χιλιάδες δολάρια.  Και μάλιστα από τυπογραφικές εργασίες που έγιναν με διαγωνισμό και έχουν προπληρωθεί από το ταμείο μας.  Δηλαδή πληρώνουμε από την τσέπη μας και μας χρωστάνε. Εμείς όμως δεν τους βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό για να πληρωθούμε.

Εκεί ακριβώς διαφέρουμε. Άλλο εσείς, άλλο εμείς. Σας ευχαριστούμε ακόμα μια φορά που μας δώσατε την ευκαιρία να παρατάξουμε στην παροικία την κατανόηση και ανθρωπιά του «ελληνικού Τύπου» έναντι της δικής σας απαιτητικής και απειλητικής διάθεσης.

Ερώτηση Πέμπτη: Στην ερώτηση αυτή δεν αξίζει να απαντήσουμε. Αυτό που γράφετε, δηλαδή «Μην με αναγκάσετε να κάνω κάτι που δεν θέλω» μιλάει μόνο του.

Ερώτηση έκτη: Πράγματι είδαμε ότι η επιστολή ήταν συστημένη.  Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Το εάν μερικοί την έκρυβαν «σαν εφτασφράγιστο μυστικό» δεν πιστεύουμε να θέλετε να το καταλογίσετε σ’ εμάς.

Η εφημερίδα μας  Σεβασμιότατε, κυνηγάει τα γεγονότα και πληροφορεί τον κόσμο. «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο». Αν μερικοί προτίμησαν να κρατήσουν στα συρτάρια τους την επιστολή δικό τους το πρόβλημα.

Ευκαιρίας δοθείσης θα σας παρακαλούσαμε να φέρετε στο φως και την επιστολή συμφωνίας του Κώστα Μενεγάκη  με την Μητρόπολη την οποία επικαλείστε για να πάρετε τα χρωστούμενα.

Φως σε όλα, η παροικία πρέπει να γνωρίζει. Οι λογικοί άνθρωποι και καλής θέλησης (συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας), σέβονται την νοημοσύνη των ανθρώπων.

Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς και οι συνεργάτες μας.  Και όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον τα καταφέρνουμε πολύ καλά.  Μάρτυς μας οι 30.000 εβδομαδιαίοι αναγνώστες μας ( μέσος όρος) που θα πρέπει να μας σέβονται για να μας διαβάζουν. Το θεωρούμε κατόρθωμα και δεν γνωρίζουμε εάν το ίδιο κατόρθωμα ανταποκρίνεται κάπου αλλού.

Υποστηρίζουμε την αλήθεια από οπουδήποτε και εάν προέρχεται γιατί είναι η πηγή της δύναμής μας.

Ελπίζουμε να απαντήσαμε πειστικά στις ερωτήσεις της Μητρόπολης, αλλά περισσότερο θέλουμε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ή προκατάληψη στο αναγνωστικό μας κοινό.

Ας ψάξουν όλοι οι νοήμονες άνθρωποι να βρουν τα κακόβουλα ψεύδη που μας καταλογίζει η Μητρόπολη.

Κριτής μας είστε εσείς, ο Θεός και η συνείδησή  μας

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ

Κώστας Κρανιάς.

Εμφανίσεις: 45654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!