Αρχιεπίσκοπος Κύπρου "Θα μιλήσω με την γλώσσα της αλήθειας"

ImageΣυγκεκριμένο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο Πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη. 

Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο Κύπρου Χρυσόστομος ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια ενόψει των επισκέψεών που θα πραγματοποιήσει σε Βρυξέλλες και Κωνσταντινούπολη, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οπως είπε ο κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του εξέφρασε την επιθυμία να μεταφέρει κάτι συγκεκριμένο στον Τούρκο Πρωθυπουργό, προσθέτοντας όμως ότι ''αυτά δεν λέγονται''.

''Νομίζω με πολλή επιδεξιότητα ο Πρόεδρος θέλει να χειριστώ το όλο θέμα. Ακουσα τις απόψεις του, συμφωνώ πλήρως, και η ευχή μας και των δύο είναι να επιτύχει η συνάντηση για τον καλό της πατρίδας μας και του λαού'', είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτό που θα μεταφέρει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Τούρκο Πρωθυπουργό σχετίζεται με τις συνομιλίες, ο Κύπρου Χρυσόστομος, είπε ότι ''δεν είναι κάτι που δεν το ζει ο κυπριακός λαός καθημερινώς''.

''Είναι απλά είναι τα πράγματα. Ο Πρόεδρος μου είπε, αυτές είναι και οι απόψεις μου, επειδή ο Τούρκος Πρωθυπουργός κακώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία δεν θέλει να έχει και συνάντηση με την Κυβέρνηση, εγώ δεν είμαι πολιτικός και κάτω από αυτό το πνεύμα με δέχεται και έτσι μπορώ να πω πιο εύκολα τις απόψεις και τις δικές μου και των άλλων'', πρόσθεσε ο Κύπρου Χρυσόστομος.

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στις δηλώσεις του ότι ο ίδιος ήθελε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει των δύο ταξιδιών που θα κάνει και να πάρει και τις απόψεις του Προέδρου Χριστόφια στα διάφορα θέματα ''γιατί και στο ένα ταξίδι και στο άλλο θα θίξω και το εθνικό μας πρόβλημα που όλοι μας, ο καθένας, πρέπει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση για να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες''.

''Και έτσι είπα τις απόψεις μου, άκουσα και τις δικές του και φεύγω μπορώ να πω δυνατός να πάω να πω εκείνα που πρέπει να πω και θέλω να πιστεύω ότι θα ακούσουν κάποιον που δεν είναι πολιτικός''.

Ο προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας είπε πως στην εισαγωγή του με όποιους αξιωματούχους θα συναντήσει θα τους μιλήσει με την ''γλώσσα της αλήθειας''.

''Δεν γνωρίζω διπλωματική γλώσσα αλλά θα τους μιλήσω με την γλώσσα της αλήθειας και εκείνο που θέλω είναι να διεκδικούμε τα ανθρώπινα μας δικαιώματα, που ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι κόπτονται για αυτά τα δικαιώματα. Είμεθα και εμείς Ευρωπαίοι και ζητούμε και τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα να τυγχάνουν σεβασμού'', είπε.

Σε ερώτηση αν οριστικοποιήθηκε η συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη καθότι η επίσκεψη και το πρόγραμμα τυγχάνουν χειρισμού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Εμφανίσεις: 26797
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!