Ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Πολωνικής Εκκλησίας σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα

ImageΣε πένθος έχει βυθίσει την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χαϊνοβκας κ. Μύρωνα, ο οποίος ήταν ένας από τους επιβάτες του τραγικού αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα στο Σμολένσκ της Ρωσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χαϊνόφκα και Ταξίαρχος των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων κ. Μύρων συμμετείχε στην επίσημη αποστολή που μετέβαινε στην περιοχή αυτή, για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 70η επέτειο της σφαγής στο Katyn, περίπου 4.000 Πολωνών στρατιωτικών από τις σοβιετικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων κατά κόσμον Miroslaw Chodakowski γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1957 στο Μπιαλίστοκ. Αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο στο Bialystok εν συνεχεία φοίτησε στο Ορθόδοξο Σεμινάριο της Βαρσοβίας και την Ανώτατη Ορθόδοξη σχολή στη Γιαμπλέσνα.

Στις 10 Μαϊου το 1998 χειροτονήθηκε επίσκοπος, με τον τίτλο Χαϊνόβκας. Το 2003 έγινε διδάκτωρ θεολογίας της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας, στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

Επίσης,  στις 15 Αυγούστου του 1998 ο τότε Πρόεδρος της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, τον τίμησε με τον βαθμό του Ταξιάρχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Βαρσοβία και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, το 2008 ανύψωσε τον κ. Μύρων από Επίσκοπο σε Αρχιεπίσκοπο.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Σάββας αφού πληροφορήθηκε το γεγονός τέλεσε επιμνημόσυνη ακολουθία υπέρ αναπαύσεως του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Μύρωνος στο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής Βαρσοβίας.

Εμφανίσεις: 19890
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!