Σκανδαλώδης η στάση της Ισραηλινής Αστυνομίας…. η συμφωνία;;

ImageΤην έντονη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Τύπου και Πληροφοριών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου στον Αθηναϊκό Τύπο στις 7 Απριλίου 2010, εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες κύκλοι του Πατριαρχείου Μόσχας.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος σε χθεσινή δήλωση του στην εφημερίδα «Απογευματινή», μεταξύ άλλων τόνισε: «…Πρόκειται για σκανδαλώδη συμπεριφορά. Και αυτό που μας πλήγωσε περισσότερο είναι ότι βλέπαμε να επιτρέπουν την είσοδο στους Ρώσους προσκυνητές. Έκαναν διάκριση!».

Μετά από έρευνα που έκανε η «Romfea.gr» αναφορικά με το γεγονός, πληροφορηθήκαμε ότι πρόβλημα δεν είχαν μόνο οι Ελληνορθόδοξοι, όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, αλλά χιλιάδες ορθόδοξοι προσκυνητές, από κάθε έθνος, είχαν πρόβλημα εισόδου, όπως από τη μακρινή Σιβηρία, τη Ρωσία, την Κύπρο, την Αμερική, την Αυστραλία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία.

Η «Romfea.gr» επικοινώνησε με τον Ηγούμενο Θεοφάνη της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά με το γεγονός.

Μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος Θεοφάνης τόνισε: «Εμείς είχαμε συνεργασία με την Ισραηλινή Αστυνομία, δύο μήνες πριν την τελετή του Αγίου Φωτός. Επίσης ζητήσαμε να μας χορηγήσουν διαπιστευτήρια εισόδου, και μας δώσανε για όλη την Ρωσική Εκκλησία μόνο για 200 προσκυνητές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν δεκάδες Ρώσοι έξω από τον Ναό της Αναστάσεως».

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι πάρα πολλοί Ρώσοι προσκυνητές προπηλακίστηκαν, σπρώχτηκαν, εξευτελίστηκαν, παρεμποδίστηκαν να εξασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στην Ιερή Πόλη, την Ιερότερη εορτή της Ορθοδοξίας.

Το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο «Romfea.gr» έχει στη κατοχή του, έγγραφο από τις 13 Μαρτίου 2010, όπου τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία από την Ελλάδα είχαν στείλει επιστολή στους Υπουργούς Εξωτερικών, Τουρισμού και Πρέσβεις Ελλάδος και Ισραήλ Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα, και τον Διοικητή της Αστυνομίας της Ιερουσαλήμ που κοινοποίησαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος με τίτλο:

«Παρακολούθηση της τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός από Έλληνες Προσκυνητές για το Πάσχα 2010».

Είναι δηλαδή προφανές ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του Πατριαρχείου για τα έκτακτα μέτρα υπήρξε αντίδραση που ήταν σε γνώση του Πατριαρχείου το οποίο όμως απ’ ότι απέδειξε η εξέλιξη των γεγονότων δεν έκανε τίποτε…

Επίσης, πληροφορίες λένε ότι είχε ανακοινωθεί σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες ότι θα ανοίξουν οι δίοδοι από τις Πύλες της Δαμασκού και του Δαυίδ και ότι μάλιστα στη δεύτερη θα βρισκόταν ο Έλληνας Πρόξενος για να διευκολύνει την διέλευση των Ελλήνων προσκυνητών κάτι που τελικά δεν έγινε.

Κάτι που δεν αναφέρθηκε, είναι ότι οι προξενικές αρχές της Ρωσίας αλλά και της Ορθόδοξης Αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Ιερουσαλήμ, αμέσως μόλις φάνηκε ότι η Ισραηλινή Αστυνομία δεν σκοπεύει να επιτρέψει την είσοδο στους ορθοδόξους προσκυνητές για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός, φρόντισαν να κινηθούν ακαριαία και με επιτόπια παρουσία διπλωματών τους, να εξασφαλίσουν σε αρκετούς Ρώσους προσκυνητές την είσοδο.

Το μέγιστο ερώτημα λοιπόν και το ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν είναι βέβαια το αυτονόητο που έπραξε η Ρωσική Εκκλησία για να διευκολύνει τους προσκυνητές της στα Ιεροσόλυμα, αλλά η συμφωνία που συνυπέγραψε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με την Ισραηλινή Αστυνομία και η αδιαφορία που υπήρξε, παρά το γεγονός ότι όπως αποδεικνύεται σήμερα ήταν ήδη ενήμεροι από τις 13 Μαρτίου 2010 για την δυσαρέσκεια των ελληνικών ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Τέλος, προκαλεί εύλογο ερώτημα γιατί ο πολύπειρος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, με την δήλωσή προσπαθεί να εμφανίσει δήθεν διακρίσεις υπέρ των Ρώσων;

Μια τέτοια δήλωση μπορεί να δημιουργήσει ακόμη ένα πρόβλημα στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων στην Αγία Γη...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ (2010)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ BLOG (ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ), ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Image

Image

Image

Image

ΦΩΤΟ: http://greeknation.blogspot.com/

Εμφανίσεις: 59276
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!