Ο πρόεδρος του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» καταγγέλλει παραβάσεις

ImageΟ πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Νέας Υόρκης, Ιωάννης Πιτσικάλης, με επιστολή του στα μέλη της κοινότητας -ημερομηνίας 25 Μαρτίου 2010-, καταγγέλλει σοβαρές παραβάσεις στην κοινότητα και συγκεκριμένα την αλλαγή του επιστολόχαρτου και τη διεύθυνση λήψης της αλληλογραφίας και των δωρεών χωρίς την έγκριση του κοινοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για τον ιερό ναό που βρισκόταν στο «Σημείο Μηδέν» και είχε καταστραφεί μετά το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο κ. Πιτσικάλης γράφει στην επιστολή του, ότι «ο π. Ιωάννης Ρόμας, η Λορέιν Ρόμα, η Τζοάν Δημόνικα και ο Πίτερ Δρακούλιας αποφάσισαν από μόνοι τους να αλλάξουν το επίσημο επιστολόχαρτο της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και να βάλουν τη διεύθυνση της επιχείρησης του Ιωάννη Ρόμα, τον αριθμό τηλεφώνου και τον αριθμό του φαξ. Η διεύθυνση η οποία αναγράφεται στο επιστολόχαρτο του Αγίου Νικολάου είναι εκείνη του [Ram Aluminum Industries, 34 Mouth Vernon, Avenue, Mt. Vernon, N.Y. 10550], η οποία είναι η διεύθυνση της επιχείρησης του Ιωάννη Ρόμα».

Διευκρινίζεται ότι η κ. Λορέιν (Ουρανία) Ρόμα είναι η πρεσβυτέρα του π. Ιωάννη Ρόμα και είναι πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, ενώ η κ. Τζοάν

Δημόνικα τυγχάνει αδελφή της. Ο π. Ρόμας διατηρεί δική του επιχείρηση αλουμινίων επενδύσεων οικιών.

Ο κ. Πιτσικάλης στην επιστολή του αναφέρει ακόμα, πως «επιπλέον, χρήματα της εκκλησίας συμπεριλαμβανομένων δωρεών και συνδρομών στέλνονταν στη διεύθυνση της οικίας της Τζοάν Δημόνικα και στον τηλεφωνικό της αριθμό ως εξής: [46 Colby Lane, Briarcliff, NY 10510 (914) 923-5165. Οι ενέργειες αυτές έγιναν χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας στο Διεθνές Εμπορικό Κέντρο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πιτσικάλης προτρέπει τους ενορίτες «παρακαλείστε μην στέλνετε διόλου χρήματα σε κανέναν εκτός από τους Τζον Πιτσικάλη και Ολγα Παυλάκου. Εάν στείλετε χρήματα σε οιονδήποτε άλλον, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα πάνε στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου».

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο μας παρέπεμψε στον Πρωτοσυγκελεύοντα της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Φασιανής κ. Αντώνιο, λέγοντας πως «εκείνος χειρίζεται το θέμα και έχει πλήρη γνώση».

Ο Επίσκοπος Αντώνιος είπε στον «Ε.Κ.» πως «η Αρχιεπισκοπή έχει λάβει τα μέτρα της και προσπαθεί να βάλει μία σειρά στο όλο θέμα» και συμπλήρωσε πως «τους είπα να σταματήσει αμέσως αυτό». Και τόνισε «να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η Αρχιεπισκοπή επιβλέπει το ζήτημα και θα συναντηθώ και πάλι με τους υπεύθυνους της κοινότητας».

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του συμβουλίου, Ιωάννης Πιτσικάλης, επεσήμανε ότι «άλλαξαν το επιστολόχαρτο και τη διεύθυνση χωρίς να έχουν την έγκριση από κανέναν και έβαλαν τη διεύθυνση της επιχείρησης του π. Ρόμα». Πρόσθεσε δε, πως «δεν είναι σωστό αυτό που έγινε και δεν υπάρχει εξήγηση γι' αυτό».

Ο κ. Πιτσικάλης κάλεσε το συμβούλιο και τον π. Ρόμα στην Αρχιεπισκοπή σε συνάντηση με τον Πρωτοσυγκελεύοντα, Επίσκοπο Φασιανής, κ. Αντώνιο. Ο κ. Πιτσικάλης ανέφερε ότι «ο π. Ρόμας είπε ότι δεν είχε συμμετοχή ο ίδιος, αλλά την αλλαγή την έκαναν η κ. Δημόνικα και ο κ. Δρακούλιας, ενώ ο Επίσκοπος Αντώνιος έδωσε εντολή οι επιστολές και τα χρήματα που ελήφθησαν να δοθούν αμέσως στην ταμία κ. Ολγα Παυλάκου». «Ακόμα δεν τα έχουμε λάβει από την κ. Δημόνικα καθότι όλα πήγαιναν στο σπίτι της», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πού βρίσκεται το θέμα της ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Νικολάου, απάντησε ότι «βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Λιμενική Αρχή», ενώ ελπίζει ότι «το θέμα θα λυθεί στο εγγύς μέλλον διότι υπάρχουν πολλά θέματα στο 'Σημείο Μηδέν'«.

Οσον αφορά τα χρήματα που υπάρχουν για την ανοικοδόμηση του ναού, σύμφωνα με τον κ. Πιτσικάλη, είναι «3.821.000, εκ των οποίων το 1.121.000 προέρχεται από την ασφάλεια και τα 2.700.000 από δωρεές» και συμπλήρωσε πως «οι λογαριασμοί έχουν δύο υπογραφές τη δική μου και του κ. Τζέρη Δημητρίου από την Αρχιεπισκοπή, ενώ όταν απουσιάζω δικαίωμα υπογραφής έχει και η ταμίας, η κ. Ολγα Παυλάκου». Υποστήριξε επίσης, ότι «τα χρήματα είναι ασφαλή» και ότι «η παρούσα οικονομική κρίση δεν τα επηρέασε, λαμβάνουμε ενημερώσεις ανά τρίμηνο».

Στην ερώτηση «πόσα χρήματα θα πάρετε από τη Λιμενική Αρχή», ο κ. Πιτσικάλης είπε ότι «βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα», συμπληρώνοντας πως «η Λιμενική Αρχή θέλει να κατασκευάσει ένα γκαράζ κάτω από την εκκλησία».

Μερικά μέλη του κοινοτικού συμβουλίου παραιτήθηκαν, ανάμεσά τους και ο κ. Μιχάλης Καλαβρυτινός, οικονομολόγος το επάγγελμα και πρώην ταμίας της κοινότητας. «Οταν καταστράφηκε ο ναός ο κ. Καλαβρυτινός πήγε σε κάποιες εκδηλώσεις εξεύρεσης χρημάτων με τον π. Ρόμα και μία μέρα ήλθε και είπε παραιτούμαι», εξήγησε ο κ. Πιτσικάλης.

Σε επικοινωνία μας με τον π. Ιωάννη Ρόμα και στην ερώτηση γιατί άλλαξαν το επιστολόχαρτο της εκκλησίας, είπε ότι «δεν αλλάξαμε τίποτε, μονάχα έβαλαν το όνομά μου και τη διεύθυνσή μου στην εταιρεία μου εδώ πέρα, κακώς το έβαλαν». Υπογράμμισε ότι «ο κ. Δρακούλιας είναι μέλος της επιτροπής, πολλές φορές οι επιταγές πήγαιναν στην εκκλησία στο κουτί που έχομε εκεί, δεν πήγαιναν κατευθείαν στην κοπέλα. Ο κόσμος παραπονιόταν όταν δεν λάμβαναν την κάρτα του μέλους επί δύο μήνες, το είδε αυτό ο κ. Δρακούλιας και έκατσαν και έφτιαξαν καινούργια διεύθυνση, αλλά έβαλαν τη διεύθυνση του γραφείου μου, κακώς την έβαλαν δεν ήξερα τίποτε». Και συμπλήρωσε: «Το είπα και στον Επίσκοπο Αντώνιο».

Στην ερώτηση πώς γίνεται να είστε παπάς και επιχειρηματίας ταυτόχρονα, είπε, «τι παπάς, τι παπάς, στον Αγιο Νικόλαο έπαιρνα 50 δολάρια κάθε Κυριακή μπορεί να ζήσει έτσι ο άνθρωπος», ενώ στην ερώτηση «γιατί δεν πηγαίνατε σε άλλη κοινότητα;», απάντησε ότι «την εταιρεία την έχω 47 χρόνια, πολλοί ιερείς δεν είναι επιχειρηματίες»;

Στην ερώτηση γιατί παραιτήθηκε από ταμίας ο κ. Μιχάλης Καλαβρυτινός, είπε ότι «δεν ξέρω, αυτή είναι άλλη ιστορία, δεν τα ξέρω». Στην ερώτηση για το τι γίνονταν τα χρήματα που συγκεντρώνονταν από τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που πήγαινε μαζί με τον κ. Μιχάλη Καλαβρυτινό είπε, ότι «η ταμίας η κ. Παυλάκου τα έπαιρνε κι αποφάσιζε όλη η επιτροπή». Είπε ακόμα ότι «εγώ δεν είχα να κάνω τίποτε με τα λεφτά της εκκλησίας».

Ο π. Ρόμας αποκάλυψε, πως «μου έστειλε πριν δύο χρόνια μία κυρία μία επιταγή πενήντα χιλιάδες δολάρια στο όνομά μου για τον Αγιο Νικόλαο και την έδωσαν στην ταμία». Στην ερώτηση ποια ήταν αυτή η κυρία, είπε ότι «δεν ξέρω ποια ήταν, μπορεί να πέθανε τώρα». Τόνισε ακόμα πως «έπειτα από 2 ή 3 μήνες ήλθε μία άλλη επιταγή με άλλες πενήντα χιλιάδες στο όνομά μου ξανά από μία άλλη γυναίκα, ήταν επιταγή τραπέζης που αν ήθελα εγώ να την εκμεταλλευτώ, αλλά θα μου βγάλει τα μάτια ο Άγιος Νικόλαος».

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου κ. Ιωάννη Πιτσικάλη έχει ως εξής:

«Μαρτίου 25, 2010

Αγαπητοί ενορίτες,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή εκ μέρους της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορικών Συναλλαγών προκειμένου να σας πληροφορήσω για σοβαρές παραβάσεις που έχουν σημειωθεί εντός της κοινότητάς μας. Πρόσφατα λάβατε μία επιστολή από τον Πίτερ Δρακούλια με την οποία ζητά την αποστολή της οικονομικής συνδρομής για το έτος 2010 κάνοντας χρήση επιστολόχαρτου το οποίο δεν έχει εγκριθεί από την εκκλησία μας.

Ο π. Ιωάννης Ρόμας, η Λορέιν Ρόμα, η Τζοάν Δημόνικα και ο Πίτερ Δρακούλιας αποφάσισαν από μόνοι τους να αλλάξουν το επίσημο επιστολόχαρτο της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και να βάλουν την διεύθυνση της επιχείρησης του Ιωάννη Ρόμα, τον αριθμό τηλεφώνου και τον αριθμό του Φαξ. Η διεύθυνση η οποία αναγράφεται στο επιστολόχαρτο του Αγίου Νικολάου είναι εκείνη του [Ram Aluminum Industries, 34 Mouth Vernon, Avenue, Mt. Vernon, N.Y. 10550], η οποία είναι η διεύθυνση της επιχείρησης του Ιωάννη Ρόμα.

Επιπλέον, χρήματα της εκκλησίας συμπεριλαμβανομένων δωρεών και συνδρομών στελνόταν στη διεύθυνση της οικίας της Τζοάν Δημόνικα και στον τηλεφωνικό της αριθμό ως εξής: [46 Colby Lane, Briarcliff, NY. 10510 (914) 923-5165. Οι ενέργειες αυτές που έγιναν δεν είχαν την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Διεθνές Εμπορικό Κέντρο.

Η μόνη εγκεκριμένη ταχυδρομική διεύθυνση που χρησιμοποιούμε για την ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Διεθνές Εμπορικό Κέντρο είναι η εξής: [Bowling Green Station, P.O. Box 1170, New York, NY 10274] και [P.O. Box 340968, Brooklyn, NY. 11234]. Οι μόνοι εγκεκριμένοι για να διαχειρίζονται δοσοληψίες με χρήματα είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Τζον Πιτσικάλης και η εκλεγμένη ταμίας Ολγα Παυλάκου.

Παρακαλείστε μην στέλνετε διόλου χρήματα σε κανέναν εκτός από τους Τζον Πιτσικάλη και Ολγα Παυλάκου. Εάν στείλετε χρήματα σε οιονδήποτε άλλον δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα πάνε στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Διεθνές εμπορικό Κέντρο.

Ζητώ τη συνεργασία όλων των ενοριτών επ' αυτού του θέματος. Οταν ληφθούν τα πρέποντα τεκμήρια, θα σταλεί στα μέλη εκείνα που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους μία επίσημη κάρτα μέλους από την ταμία μας την Ολγα Παυλάκου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ο τηλεφωνικός μας αριθμός είναι (212) 227-0773.

Ειλικρινώς

Τζον Πιτσικάλης»

Εμφανίσεις: 55954
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!