Οι Ορθόδοξοι στην Αλβανία γιόρτασαν την Ανάσταση του Θεανθρώπου

ImageΣε ολόκληρη την Αλβανία οι Ορθόδοξοι χριστιανοί γιόρτασαν την Ανάσταση του Χριστού με κατάνυξη και λαμπρότητα. 

Στον καθεδρικό ναό Τιράνων, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πιστοί και έλαβαν το Άγιο Φως, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "ένα συγκλονιστικό μήνυμα δεσπόζει: Λιτό και περιεκτικό! Χριστός Ανέστη! Και αντηχεί επί σαράντα ημέρες σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Πρόκειται για μια βεβαιότητα, στην οποία στηρίζεται η Εκκλησία".

Και κατέληξε: "Ναι, πιστεύουμε στην Ανάσταση. Αυτό μαρτυρά και η λαμπρή σύναξή μας. Και η πίστη μας δεν είναι ούτε "κενή", ούτε "ματαία". Είναι αστείρευτη πηγή δυναμικής και καρποφόρου πηγής".

Στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος τέλεσε την Ανάσταση στον μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Αργυροκάστρου,οπου συνέρρευσαν οι Βορειοηπειρώτες.

Πολλοί ήταν οι Αλβανοί και οι Βορειοηπειρώτες που επέστρεψαν στα χωριά τους από την Ελλάδα, όπου ζουν και εργάζονται, για τις εορτές του Πάσχα, ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία από το τελωνείο Κακαβιάς, ήταν λιγότεροι από πέρυσι.
Εμφανίσεις: 23239
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!