Η πρώτη Θεία Λειτουργία στην Πρίστινα μετά από έξι χρόνια

ImageΣτην τμηματικά ανακαινισμένη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην Πρίστινα τελέστηκε χθες η πρώτη Θεία Λειτουργία του Πάσχα, μετά από τις επιθέσεις των Αλβανών εξτρεμιστών σε βάρος των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου τον Μάρτιο του 2004.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Ντάρκο Μαρίνκοβιτς, με το εκκλησίασμα να μην ξεπερνά τα 20 άτομα, διότι είναι οι μόνοι Σέρβοι Ορθόδοξοι που απέμειναν σήμερα στην Πρίστινα από τους 40 χιλιάδες που ζούσαν στο παρελθόν.

Ο π. Ντάρκο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ανέγνωσε το Πασχάλιο μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου και των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας, προς τον Σερβικό ορθόδοξο λαό.

Στο μήνυμα τους προς τους πιστούς, τους ιερείς και τους μοναχούς, καλούν τα πνευματικά τους τέκνα να τηρούν την πίστη τους, όχι με λόγια, αλλά με την έμπρακτη ζωή τους και τα έργα τους.

Παράλληλα με την έκκληση υπέρ της ομόνοιας και της αδελφικής αγάπης, οι Σέρβοι Αρχιερείς χαιρετούν ιδιαίτερα τα αδέλφια τους στο Κοσσυφοπέδιο, και αναφέρουν πως μόνο σε ατμόσφαιρα ειρήνης και αγάπης, πραότητας και ταπεινοφροσύνης οι Σέρβοι πιστοί που ζουν εκεί δύναται να επισκεφτούν τους ιερούς ναούς και να παρακολουθούν τις Θείες Λειτουργίες και να κοινωνούν αυτές μέρες της σωτηρίας.

Να σημειωθεί, ότι τον εν λόγω ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, έκαψαν συθέμελα οι Αλβανοί εξτρεμιστές το 2004.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι επίσης Θείες Λειτουργίες τελέστηκαν στα σερβικά μοναστήρια Γκρατσάνιτσα και Βισόκι Ντέτσανι, καθώς και σε πολλούς άλλους ιερούς ναούς της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου.

Εμφανίσεις: 24457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!