Η Ακολουθία των Παθών στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα

ImageΠλήθος πιστών και εφέτος παρακολούθησε με θρησκευτική κατάνυξη την Ακολουθία των Παθών στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα από όπου – σύμφωνα με την παράδοση - προήλθε το δένδρο το ξύλο του οποίου μετατράπηκε στο Σταυρό του Μαρτυρίου για τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Και φέτος  τη Μεγάλη Πέμπτη μέσα σε  ένα ιδιαίτερα  συγκινησιακό κλίμα η Αγιοσύνη του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Καθηγουμένου ακολούθησε τα ιερά εξαίσια και αποτρόπαια βήματα του πανανθρώπινου δείγματος της αγάπης για το συνάνθρωπο, «Σταυρόν γαρ υπομείνας δι ημάς» στο Γολγοθά της εξιλέωσης αλλά και της ελπίδας ιδιαίτερα για το σύγχρονο άνθρωπο.

Η λειτουργία  ήταν μία ψυχική πανδαισία, βάλσαμο στο δοκιμαζόμενο άνθρωπο και τα λόγια των Ιερών Ευαγγελίων ειπωμένα από τον Άγιο Ηγούμενο π. Κλαύδιο ακούμπησαν για μια ακόμη φορά τη ψυχή των πιστών.

Η ιδιαίτερη  αυτή ημέρα του Γολγοθά που για εμάς τους Χριστιανούς σημαίνει και την Ανάσταση, δόθηκε κατά ένα παραστατικό και ξεχωριστό τρόπο που συγκίνησε ιδιαίτερα τους εκατοντάδες πιστούς που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την Θεία Ακολουθία των Παθών.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν  οι ίδιοι, ο  Άγιος Ηγούμενος  κατέθεσε   τη ψυχή του αναπαριστώντας το Θείο Πάθος και με την ασκητική  του παρουσία έδωσε ένα ιδιαίτερο χρώμα όπως ακριβώς πρέπει να υπάρχει στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας αλλά και των Ελληνικών παραδόσεων.

Τέλος, αμέσως μετά την Ακολουθία των Παθών στον περίβολο της Ιεράς Μονής οι πιστοί παρακάθησαν σε μοναστηριακό  δείπνο όπου προσφέρθηκε νερόβραστη φακή με ξύδι και χωρίς λάδι όπως το επιβάλλει το έθιμο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 49544
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!