Το Υπουργείο Οικονομικών θα καταργήσει την φορολόγηση των δωρεών

ImageΣτην κατάργηση, κατ’ ουσίαν,  της φορολόγησης των δωρεών με αποδέκτη την Εκκλησία, προχώρησε αιφνιδιαστικώς το Υπουργείο Οικονομικών, σε μια από τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και ως ένδειξη καλής θέλησης προς την Εκκλησία της Ελλάδος - μία ημέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο της Ιεραρχίας- αλλά και τα Πατριαρχεία.

Ειδικότερα, ενώ το αρχικό σχέδιο νόμου προέβλεπε φορολόγηση 10% των δωρεών σε μετρητά και 5% των δωρεών σε ακίνητα, το αρμόδιο Υπουργείο με διευκρινιστικό σημείωμά του κατεβάζει το συντελεστή στο 0,5% (τόσο για τις δωρεές ακινήτων όσο και για εκείνες μετρητών).

Αντιθέτως, ο συντελεστής 20% για τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας παραμένει ως έχει, αν και εδώ υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις, να εκπίπτουν, για παράδειγμα, ποσά που θα χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σύμφωνα με πληροφορίες μας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η διορθωτική αυτή κίνηση για τη φορολόγηση των δωρεών αφορά κυρίως τις Μητροπόλεις στην επαρχία, καθώς τα Πατριαρχεία, και όχι την ΕΚΥΟ, τα κυριότερα έσοδα της οποίας προέρχονται κυρίως από ενοίκια και τα μερίσματα της «Εθνικής Τραπέζης», μας διευκρίνισε πάντως παράγων της Ιεράς Συνόδου.

Εμφανίσεις: 34467
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!