Παραιτήθηκε η Ηγουμένη Βρυαίνη από την Ιερά Μονή Καλογραιών

ImageΕξελίξεις σημειώθηκαν χθες στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Καλογραιών, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας, μετά την παραίτηση της καθηγουμένης Βρυαίνης Μάτση.

Συγκεκριμένα η παραίτηση της ηγουμένης υποβλήθηκε από την ίδια χθες το πρωί στον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για λόγους υγείας και γήρατος και την οποία ο μητροπολίτης έκανε αποδεκτή.

Διόρισε μάλιστα προσωρινό ηγουμενοσυμβούλιο για τη μονή όπου καθήκοντα καθηγουμένης αναλαμβάνει η μοναχή Γερασίμη Τσίρμπα και καθήκοντα ηγουμενοσυμβούλων οι μοναχές Παυλίνα Λυμπεροπούλου και Αλεξία Κοζομπόλη.

Η παραίτηση της μοναχής Βρυαίνης, χαρακτηρίζεται ως θετική εξέλιξη και αφήνει ελπίδες για τη σύντομη άρση του επιτιμίου που έχει επιβληθεί στη μονή και συνεπώς την επαναλειτουργία της.

Το ότι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας μετά την παραίτηση της μοναχής Βρυαίνης, διόρισε αυθημερόν προσωρινό ηγουμενοσυμβούλιο για την διοίκηση και τη διαχείριση της μονής σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας και την εύρυθμη λειτουργία του μοναστηριού στο εξής.

Σε ερώτησή μας για το τι μέλλει γενέσθαι με το μοναστήρι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης απάντησε:

«Από σήμερα αλλάζει η σελίδα για την ιερά μονή και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα συνταχθεί εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας που μέσω του μητροπολίτη θα υποβληθεί στην Ιερά Σύνοδο για έγκριση κι όταν εγκριθεί, ο μητροπολίτης θα δώσει εντολή εκλογής νέας καθηγουμένης».

Επίσης τον ρωτήσαμε για το τι γίνεται με τις ανακρίσεις που έχουν ξεκινήσει και αν έχει ληφθεί απόφαση άρσης του επιτιμίου για το μοναστήρι και ο κ. Ψυχάρης μας είπε:

«Δεν έχει παρθεί καμία τέτοια απόφαση από το Σεβασμιώτατο, αν κάτι τέτοιο προκύψει θα σας ενημερώσουμε. Σχετικά με τις ανακρίσεις έχω να σας πω ότι συνεχίζονται κανονικά, ωστόσο υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο του εκκλησιαστικού ανακριτή. Παρακαλούνται λοιπόν οι κύριοι Κων. Παπαδόπουλος και Σταύρος Σμιγαδερός, να μην παρεμβαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο του εκκλησιαστικού ανακριτή για την υπόθεση της Μονής Καλογραιών, αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Νικολόπουλου, ο οποίος είναι έμπειρος κληρικός στα διοικητικά καθώς και στα νομικά και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται την παρέμβαση κανενός στο έργο του».

Εμφανίσεις: 46678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!