Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Παναγιώτης Σόμπολος στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 21 Μαρτίου 2010, στο ο πανηγυρικός εσπερινός στο Καθολικό του πανίερου ναού της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄.

Στην ακολουθία του εσπερινού συμμετείχαν τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων όπου άγει τα ονομαστήρια του, ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού ο Πατριάρχης και τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, εξήλθαν του πανίερου ναού της Αναστάσεως εν πομπή κατά το τυπικό με προορισμό το Παλαίφατο Πατριαρχείο.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, εδέχθη στην αίθουσα του Θρόνου τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Η.Ε.Α κ. Παναγιώτη Σόμπολο, τον εκπρόσωπο τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα κ. Γεώργιο Βασιλείου, την Δημοσιογράφο της Εφημερίδας «Το Βήμα» κα Μαρία Αντωνιάδου και τον Διευθυντή του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» κ. Αιμίλιο Πολυγένη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α κ. Σόμπολος, αφού ευχήθηκε έτη πολλά στον Μακαριώτατο για ονομαστήρια του, εξήρε το έργο το οποίο επιτελείτε υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μακαριωτάτου τονίζοντας ότι «η αποστολή που επιτελεί η Αγιοταφιτική Αδελφότητα στην Αγία γη της Ιερουσαλήμ, είναι τόσο σημαντική αλλά παράλληλα και εθνική υπόθεση».

Παράλληλα, τις ευχές τους προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων υπέβαλαν τόσο ο εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου στην Αθήνα κ. Γ. Βασιλείου, όσο και η κα Αντωνιάδου και ο κ. Πολυγένης.

Τέλος, ο Μακαριώτατος αφού έκανε μια εκτενή αναφορά στο έργο του Πατριαρχείου, επέδωσε στον κ. Σόμπολο και στους υπολοίπους το μετάλλιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με αφορμή τα δύο χιλιάδες χρόνια από την γέννηση του Ιησού Χριστού, καθώς και από μια αργυρή εικόνα του Παναγίου Τάφου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Η.Ε.Α κ. Παναγιώτη Σόμπολο και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, κατά την τετραήμερη παραμονή τους, στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, συνοδεύει ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου.

Image

Φώτο: Romfea.gr

Εμφανίσεις: 50650
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!