Συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη ο Σέρβος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βιλόφσκι

ImageΟ Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ράσκας και Πριζρένης, Αρχιμ. Συμεών Βιλόφσκι συνελήφθη στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Συγκεκριμένα στη σύλληψη του 47χρονου Σερβου Αρχιμανδρίτη ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση απάτης στη Σερβία, προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη, μετά από έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Θερμαϊκού.

Να αναφερθεί, ότι σε βάρος του 47χρονου εκκρεμεί εντολή προσωρινής σύλληψης του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, με σκοπό την έκδοση στη χώρα του.

Ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος συνελήφθη στην Περαία, κατηγορείται ότι ως ταμίας διοικητικού συμβουλίου ιδρύματος με αρμοδιότητα την ανακατασκευή μονών, υπεξαίρεσε με απάτη ποσό που υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ και διώκεται με ένταλμα σύλληψης του ανωτάτου δικαστηρίου του Βελιγραδίου.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν, ότι  ο π. Συμεών Βιλόφσκι αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη και ζητά να μην εκδοθεί στη χώρα του, επειδή διώκεται από την τοπική εκκλησία.

 

Εμφανίσεις: 53072
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!