Ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέβτιτς επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο

ImageΟ Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ράσκας και Πριζρένης, Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέβτιτς, τέλεσε το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα του Κοσσυφοπεδίου η οποία βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Πρίστινα.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Ηγούμενος Κύριλλος και οχτώ ιερείς, και το εκκλησίασμα δεν ξεπερνούσε τα πενήντα άτομα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Αθανάσιος μίλησε με τους ιερείς και τους πιστούς, και τραγούδησε μαζί τους παλιά τραγούδια του Κοσσυφοπεδίου.

Στη συνέχεια ο κ. Αθανάσιος επισκέφθηκε το Σιπάσνιτσου, όπου εκεί η εκκλησία του χωριού επλήγη από καθίζηση, και με τον τοπικό ιερέα συζήτησαν το θέμα της άμεσης αποκαταστάσεως.

Να αναφερθεί, ότι ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέβτιτς επισκέφθηκε και την Κόσοβσκα Καμένιτσα, για να δει τον νέο ναό ο οποίος σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ο Επίσκοπος Αθανάσιος μοίρασε καραμέλες και διάφορα δώρα στα παιδάκια που έτρεξαν να πάρουν την ευχή του.

Τέλος, το βράδυ ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ράσκας και Πριζρένης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ντέτσανι, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Επίσκοπο Θεοδόσιο.Image

Εμφανίσεις: 40357
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!