Οι Μητροπολίτες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για το καλό της Εκκλησίας

ImageΗ σημερινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου δι΄ Αρχιερείς Συνοδικού δικαστηρίου, το οποίο συνήλθε σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ήτο ομόφωνη παρά τις αντιδράσεις τριών Μητροπολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταλυτικό και ουσιαστικό ρόλο στη σημερινή απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου, διαδραμάτισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ως εισηγητής επί του προκειμένου θέματος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με τη σημερινή εισήγησή του, απέδειξε για ακόμη μια φορά την εμπειρία που έχει από ανάλογες περιπτώσεις.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος με την πείρα και την καλή γνώση των πραγμάτων κράτησε τις ισορροπίες.

Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος ήταν εκείνος, που επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην διασφάλιση των καλών σχέσεων μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Να αναφερθεί, ότι οι ως άνω Μητροπολίτες αποτελούν «σημείο αναφοράς – πόλους» για πολλούς Αρχιερείς, αφού η γνώμη τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.

Το ίδιο έπραξαν και σήμερα αφού στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, για την διασφάλιση του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος και το καλό της Ορθοδοξίας.

Μητροπολίτης μιλώντας στη «Romfea.gr», τόνισε ότι «σήμερα με την στάση τους αυτή, έδειξαν ανωτερότητα, στήριξαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά ταυτόχρονα δικαιώθηκε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σήμερα το σύνολο των μητροπολιτών συμφώνησαν με τις θέσεις των δύο προαναφερθέντων Αρχιερέων, οι οποίοι είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι εργάστηκαν αθόρυβα για την ειρήνη και το καλό της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν, ότι η σημερινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου δι΄ Αρχιερείς Δικαστηρίου θα σταλεί ίσως και αύριο στο Φανάρι.

Εμφανίσεις: 30043
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!