Παραιτήθηκε ο Ηγούμενος της Αγίας Τριάδος Μετεώρων Χρυσόστομος

ImageΣτην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μετεώρων, έπειτα από εθελούσια παραίτηση του - επί τριάντα περίπου χρόνια ηγουμένου της - Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Τέτσιου, διορίσθηκε ως ηγούμενος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δομέτιος Ντελλής, πτυχιούχος των Πανεπιστημιακών Σχολών Θετικών Επιστημών και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέχρι τώρα μοναχός και αδελφός της Ιεράς Μονής. 

Ο π. Χρυσόστομος ξεκίνησε τη μοναχική του ζωή από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων με ηγούμενο τότε τον μακαριστό π. Χαρίτωνα Σαρρή και έδωσε τη μαρτυρία εκλεκτού μοναχού και σοβαρού κληρικού, ακούραστου και ακάματου στο πνευματικό και ιερατικό έργο, ανθρώπου με διάκριση, φόβο και βίωμα Θεού, αλλά και με ορθόδοξο και ιεραποστολικό φρόνημα. 

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος αγάπησε το Μοναστήρι του και παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, όπως εγκρίνει να παραμείνει και εφεξής σε αυτό ως απλός αδελφός και να ενασχοληθεί περισσότερο με την πνευματική του καλλιέργεια.

Ευχόμαστε να τον αξιώσει ο Κύριος, να είναι και εφεξής η πορεία του θεάρεστη και εποικοδομητική.

 ΦΩΤΟ: Romfea.gr 

Εμφανίσεις: 39514
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!