Απάντηση σε μια τοποθέτηση : "Της Συνόδου τα παράλογα;;;"

ImageΔιαβάσαμε αυτές τις ημέρες ένα άρθρο με τίτλο (Της συνόδου τα παράλογα) που δείχνει σαφώς μια προσπάθεια κάποιων να σπιλώσουν για μία ακόμη φορά την μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Στο κείμενο ισχυρίζονται λοιπόν, αναφορικά με την υπόθεση του μοναχού πλέον Παντελεήμονος Μπεζενίτη, ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος προσπάθησε να κουκουλώσει την υπόθεση, βάζοντάς την στο αρχείο, επικαλούμενος δήθεν το παράνομο της προέλευσης του υλικού βάσει του οποίου θα στοιχειοθετείται η κατηγορία κατά του μοναχού Παντελεήμονος.

Δεν αναφέρουν όμως ότι βάση της νομοθεσίας του Κράτους ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος έπραξε ορθά αφού απαγορεύεται να προσαχθεί ως τεκμήριο, υλικό που θεωρείται προϊόν υποκλοπής.

Στη συνέχεια αναφέρουν ως δήθεν δικαιολογία την απόφαση όπως λένε των συνοδικών Αρχιερέων για το γεγονός ότι "ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι δεν μπορούν να προσαγάγουν τεκμήρια σε εκκλησιαστικό δικαστήριο".

Αγαπητέ κ. συνάδελφε δεν θα γνωρίζετε όπως φαίνεται ότι αυτό απαγορεύεται ήδη από τον Κανόνα 6 της Β’ Οικουμενικής συνόδου, τον οποίο πολύ απλά ακολούθησαν οι Αρχιερείς. Καταλαβαίνω, ότι μάλλον δεν είναι από τους κανόνες που σας ενδιαφέρουν όπως ο 9 και 17 της Δ’ Οικουμενικής που δίνει στο ‘’πολύπαθον Φανάριον’’ την ευκαιρία να ανακατεύεται στα της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά καλό θα είναι πριν σπιλώνουμε μνήμες κεκοιμημένων Αρχιερέων να προσέχουμε μερικές ανακρίβειες…

Βέβαια αντιλαμβάνομαι επίσης, ότι δεν σας αρέσουν καθόλου οι κανόνες γιατί αυτοί που τους έφτιαξαν είναι «θύματα του αρχεκάκου όφεως», δεν πήγαιναν σε "ευλογημένες Συναγωγές", δεν δώριζαν "ιερά κοράνια" και δεν συναναστρέφονταν με παστόρισσες.

Τι να γίνει όμως; Η Εκκλησία με αυτούς πορεύτηκε τόσους αιώνες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί ευτυχώς είναι του Χριστού και όχι του Φαναρίου…!

Όσο για τον αν το Φανάρι ακολούθησε τη νόμιμη και κανονική διαδικασία σχετικά με το έκκλητο του μοναχού Μπεζενίτη, αυτό μπορεί να το καταλάβει και ο φοιτητής Α’ εξαμήνου μίας Θεολογικής Σχολής, γι’ αυτό και το θεωρούμε περιττό να το αναλύσουμε στο παρόν άρθρο.

Αν όμως δεν μπορείτε να το καταλάβετε γιατί έχετε ελλιπείς όπως φαίνεται γνώσεις κανονικού και εκκλησιαστικού δικαίου, σας υπόσχομαι να σας βοηθήσω σε άλλο άρθρο. Κατηγορήσατε την Εκκλησία της Ελλάδος για "εκκοσμίκευση"…

Αυτό αγαπητέ ευτυχώς δεν το έχει ακόμη η Εκκλησία της Ελλάδος, τουλάχιστον όχι στο βαθμό του Φαναρίου, που κόπτεται να τηρεί το ‘’αυστηρόν τυπικόν’’ από τη μία και από την άλλη οι ιερείς του να γυρνούν με τα κουστουμάκια Armani, απολαμβάνοντας τα μυρωδάτα πούρα τους και την γαλλική σαμπάνια τους σε κοσμοπολίτικους ανά την Ευρώπη προορισμούς (Παρίσι, Ζυρίχη, Βιέννη κτλ).

Εμείς αγαπητέ ως Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος είμαστε πολύ περήφανοι, που έχουμε ακόμη τον κληρικό στην ενορία μας και ο οποίος παρά τα πάθη του (που έχουμε όλοι μας) είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο με το συσσίτιο, με την φροντίδα και την αγάπη του.

Στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα ο Παναγιότατος "σοκαρίστηκε" στο θέαμα του συσσιτίου της Αρχιεπισκοπής.

Νόμιζε φαίνεται πως όλοι οι κάτοικοι των Αθηνών συναγελάζονται και συντρώγουν με τον ιδιοκτήτη της Coca-Cola όπως εκείνος…..!

Κατηγορείτε την Εκκλησία της Ελλάδος για εκκοσμίκευση όταν ο Παναγιώτατος διοργανώνει συναυλία λαϊκής μουσικής την Α’ Κυριακή των Νηστειών, μέσα σε μία περίοδο αυστηρής άσκησης για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς;;;;

Για ξανασκεφτείτε το λίγο καλύτερα…!

Σημείωση Romfea.gr : Το περιεχόμενο των αναδημοσιευμένων κειμένων δεν εκφράζουν τις θέσεις και απόψεις του Πρακτορείου «Romfea.gr».

Εμφανίσεις: 50517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!