Επιστολή Παννελήνιας Ένωσης Θεολόγων προς την Ιερά Σύνοδο για τα Θρησκευτικά

ImageΕπιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε η Παννελήνια Ένωση Θεολόγων, με αφορμή την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο έχει ως εξής:

Μακαριώτατε, άγιε Πρόεδρε, άγιοι Συνοδικοί,

Τον τελευταίο καιρό πολλά λέγονται και θρυλούνται σχετικά με τον χαρακτήρα και την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των θρησκευτικών, «ως μή όφειλε», ακόμη και απο θεολογικούς κύκλους.

Ευλόγως δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες στους εκπαιδευτικούς θεολόγους και γενικώτερα στον ορθόδοξο ελληνικό λαό. Τις αιτιάσεις αυτές ενίσχυσαν προσφάτως οι δηλώσεις «της υπουργού Παιδείας, Διά βίου Μάθησης καί Θρησκευμάτων, σε κοινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Aνδρέα Δημητρίου, ότι τα Θρησκευτικά στα σχολεία δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνουν προαιρετικό μάθημα. (Λευκωσία, Καθημερινή 7-2-2010, σ.8)........

H Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων απηύθυνε επιστολή στην υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου και ζητεί να ενημερωθεί : α) εάν αληθεύει η δήλωση αυτή β) τί εξυπηρετεί η προαιρετικότητα του μαθήματος των θρησκευτικών και γ) ποιοί λόγοι υπέβαλαν ώστε η δήλωση αυτή να γίνει στην Κύπρο.

Μακαριώτατε, άγιοι Συνοδικοί,
επειδή το Μάθημα των Θρησκευτικών, ως γνωρίζετε, είναι ζωτικής σημασίας για την Eλληνική Παιδεία και Eκπαίδευση και αφορά όλο τον ελληνικό λαό, την μαθητιώσα νεολαία και τους εκπαιδευτικούς, παρακαλούμε, ως προεδρείο της Πανελληνίου Eνώσεως Θεολόγων να έχουμε το δυνατόν συντομώτερον, μίαν συνάντηση μαζί Σας για συνεργασία και αλληλοενημέρωση σε θέματα Παιδείας, Θεολόγων καί Εκκλησίας για την καλύτερη αντιμετώπιση της πνευματικής κρίσης, που διερχόμεθα.
Παράκληση το όλον θέμα σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα ενιαίου ποιμαντικού σχεδιασμού καί αξιοποίησης των αδιορίστων θεολόγων , να συζητηθεί σε προσεχή Σύνοδον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Aσπαζόμεθα τήν δεξιάν Σας

Μετά τιμής
ο Πρόεδρος
Mάρκος Oρφανός
Oμότ. Kαθηγητής Πανεπιστημίου

ο Γεν. Γραμματέας
Hλίας Δ. Mπάκος
Δρ Θεολόγος-Φιλόλογος

Εμφανίσεις: 28409
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!