Για 28η φορά γιόρτασαν όλοι οι ορθόδοξοι στο Βέλγιο την Κυριακή της Ορθοδοξίας

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και για 28η συνεχή φορά γιόρτασαν όλοι οι ορθόδοξοι στο Βέλγιο την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμων, με συλλειτουργούντας αρχιερείς, τους Πανιερωτάτους Αρχιεπίσκοπο κ. Σίμωνα (αρχιερεύς του Πατριαρχείου Μόσχας στο Βέλγιο) και Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο (Διευθυντή του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος παρά τη Ευρωπαϊκή Ένωση), τους Θεοφιλεστάτους Επισκοπους Σινώπης κ. Αθηναγόρα (Βοηθό του Μητροπολίτου Βελγίου) και Νεαπόλεως Πορφύριο (Διευθυντή του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου παρά τη

Ευρωπαϊκή Ένωση) και 16 ιερείς όλων και 4 διακόνους των διαφόρων δικαιοδοσιών που υπάρχουν στο Βέλγιο, ήτοι Ελήνων, Ρώσσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Βουλγάρων, Γεωργιανών, αλλά και Βέλγων.

Οι χορωδίες του Μητροπολιτικού Ναού, της Ρουμανόφωνης Ενορίας Βρυξελλών, αλλά και των φλαμανδοφώνων και γαλλοφώνων ενοριών έψαλλαν τους ύμνους στις διάφορες γλώσσες των πιστών που διαβιούν στο Βέλγιο.

Την Πατριαρχική και Συνοδική Εγκύκλιο, ανέγνωσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο των μαρτύρων της Ορθοδοξίας. Ακολούθησε λιτάνευση των εικόνων. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη πανηγυρική αυτή Θεία Λειτουργία.

Μεταξύ αυτών ήσαν και οι Πρέσβεις των ορθοδόξων κρατών, στρατιωτική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ, οι Άρχοντες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν επίσης και μοναχές της Ιεράς Μονής του Γενεθλίου της Θεοτόκου Άστεν Ολλανδίας, με επικεφαλής την Ηγουμένη Γερόντισσα Μαρία.

Τέλος, ακολούθησε Δεξίωση με την φροντίδα των κυριών της Φιλοπτώχου Αδελφότητος εις το Ενοριακό Κέντρο του Ναού, όπου ήσαν προσκεκλημένοι όλοι οι πιστοί.\

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 29755
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!