Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος στην εορτή της Ορθοδοξίας στη Μακεδονική Βέροια

ImageΤης Θείας Λειτουργίας και της Λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων στο Ναό των Αγίων Αναργύρων Βέροιας Ημαθίας, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ. Παύλος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), προσκεκλημένος του πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμ. Γεωργίου Χρυστοστόμου, σήμερα το πρωί, Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση των Εικόνων γύρω από την πλατεία Καρατάσου, απέναντι από το Ναό, και αναγνώστηκε το Συνοδικό της Κυριακής της Ορθοδοξίας (και στη Δημοτική) από τον Αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου.

Ακολούθως, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Βεροίας ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Χαλεπίου για την παρουσία του στην εορτή, τονίζοντας μάλιστα τους ιδιαίτερους δεσμούς των δύο Μητροπόλεων, καθώς η Βέροια της Συρίας είναι αποικία των Πτολεμαίων που κατοικούσαν στη Μακεδονική Βέροια, αλλά είναι και οι δύο Αποστολικές Μητροπόλεις, με ιδρυτή των Απ. Παύλο.

Αναφέρθηκε όμως και στους προσωπικούς δεσμούς του Μητροπολίτη Παύλου, τόσο με το Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα (ο κ. Παύλος, ως διάκονος, λειτουργούσε στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, όπου προϊστάμενος ήταν ο κ. Παντελεήμων), όσο και με τον ίδιο, καθώς υπήρξαν συμφοιτητές και φίλοι (άλλωστε ο κ. Παύλος λειτούργησε ως διάκονος κατά τη διάρκεια της εις διάκονο χειροτονίας του π. Γεωργίου, στην εορτή των Χριστουγέννων, το 1989).

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον τοπικό Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα (ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα, ως Συνοδικός Μητροπολίτης)  για την άδεια που του έδωσε να λειτουργήσει στο Ναό των Αγίων Αναργύρων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αρχιμ. Γεώργιο για την πρόσκληση και την φιλοξενία, ευχόμενος παράλληλα να είναι η διακονία του, από όποια θέση τον ορίσει η Θεία Χάρις, προς «δόξαν Θεού».

Χαιρετισμό και ευχαριστίες απηύθυνε ο Σύριος Μητροπολίτης και προς του ιερείς, για την «όμορφη Ευχαριστία στην οποία συλλειτούργησαν» και τους ψάλτες για τις «υπέροχες Βυζαντινές μελωδίες», ενώ ευχαρίστησε και τον «Ορθόδοξο λαό της Βέροιας για την αθρόα προσέλευση και την μυσταγωγική συμμετοχή στην λαμπρή εορτή της Ορθοδοξίας».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος της Μακεδονικής Βέροιας απέστειλε πρόσφατα πρόταση προς τον αντίστοιχο Δήμο της Συρίας για την αδερφοποίηση των δύο πόλεων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διεξήχθη στη Συρία πριν λίγους μήνες, ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος συναντήθηκαν με το Δήμαρχο της Συριακής Βέροιας και του επιδόθηκε η πρόταση της Μακεδονικής Βέροιας.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 72817
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!