Καθοριστική η αυριανή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

ImageΚρίσιμη αλλά και καθοριστική, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες η αυριανή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά το προχθεσινό ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν ότι η αυριανή απόφαση της Δ.Ι.Σ, θα δώσει το στίγμα εκείνο το οποίο πρόκειται να ακολουθήσει η Ελλαδική Εκκλησία στη συνέχεια.

Επίσης, Αρχιερείς αναμένουν με πολύ ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, διότι με τον τρόπο αυτό θα καταδειχθεί ο ρόλος του.

Πάντως η συντριπτική μερίδα των Ιεραρχών δηλώνει ενοχλημένη από τη στάση του Φαναρίου, γεγονός που ήδη εκφράστηκε με την παρέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται και νέες δημόσιες τοποθετήσεις.

Προβληματισμός, επικρατεί όμως και σε Ιερές Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, όπου Ιεράρχης ακριτικής Μητροπόλεως εξέφρασε στη Romfea.gr, την εξής απορία: «Αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήθελε να προστατέψει την Ελλαδική Εκκλησία, γιατί δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του στον Αρχιεπίσκοπο, κατά τη μακράν επίσκεψη του στην Αθήνα; Υπήρχε πρόβλημα το οποίο δεν εξέφρασε και γιατί; Μήπως κάποιοι του το δημιούργησαν κατά την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη;».

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί, ότι στο παρασκήνιο τα τελευταία 24ωρα πραγματοποιούνται έντονες διεργασίες και ζυμώσεις, τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι «η ανακοίνωση του Πατριαρχείου εξέθεσε τη Κυβέρνηση». Για το λόγο αυτό υπάρχει ενδεχόμενο να εκφραστεί από τη πλευρά της Κυβέρνησης, η δυσαρέσκεια προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, στις 25 Φεβρουαρίου 2010 θα συγκληθεί εκτάκτως το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, για να εξετάσει τη πρόταση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελέημων Μπεζενίτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε σήμερα συσκέψεις με ειδικούς νομικούς συμβούλους, για τα Μέλη που θα απαρτίσουνε το Συνοδικό Δικαστήριο, όπου φαίνεται να κληθούν οι αρχαιότεροι σε πρεσβεία Αρχιερείς.

Τέλος, άνθρωποι το Αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος κάνουν λόγο, ότι ο Αρχιεπίσκοπος αύριο θα προσπαθήσει να κρατήσει επικίνδυνες ισορροπίες, σε μια περίοδο που η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές.

Εμφανίσεις: 53198
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!