Επιβεβαίωση της Romfea.gr - Συνέρχεται αύριο η Δ.Ι.Σ

ImageΕπιβεβαίωση για το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», το οποίο πρώτο έγραψε χθες, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, συνέρχεται αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, σε συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 153ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με, τρεχούσης φύσεως, υπηρεσιακά θέματα.

Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν τώρα τη στάση θα κρατήσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στο θέμα της πλήρωσης των δύο μητροπόλεων, αλλά και αν θα υποχωρήσει στις πιέσεις του Φαναρίου.

Διότι εφ' όσον κατόπιν σχετικής νομοθεσίας έχει γίνει ο χωρισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής, η Ιερά σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακώλυτα μπορεί να προχωρήσει στην πλήρωση των 2 νέων Μητροπόλεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ίσως να θελήσει να καθυστερήσει την ημέρα των εκλογών των δύο μητροπόλεων, αλλά και να αναβάλει την συνεδρία της Ιεραρχίας.

Τέλος, συνοδικός μητροπολίτης μιλώντας σήμερα στο "Βήμα", σε ρεπορτάζ της Μαρίας Αντωνιάδου τόνισε: "Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη συνιστά παραβίαση του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν πρόκειται για ζήτημα που αφορά τις λεγόμενες Νέες Χώρες αλλά το κομμάτι της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος».

 

Εμφανίσεις: 35479
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!