Επιστολή Δημάρχου Κηφισιάς στον Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή Μητροπολίτη στην Ι.Μ. Κηφισιάς

ImageΕπιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης με αφορμή τη διαδικασία για την εκλογή Μητροπολίτη στην νέα Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού. 

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Δημάρχου Κηφισιάς.

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι Πατέρες,

Η ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού (τμήματος της πρώην Αττικής) είναι πλέον πραγματικότητα και ήδη δρομολογείται η εκλογή του νέου μητροπολίτου με έδρα την Κηφισιά.

Επειδή συνέχεια γίνεται λόγος από τα υπεύθυνα χείλη της Εκκλησίας για τη σχέση της με τον λαό, του οποίου εκπρόσωπος αιρετός είμαι κι εγώ, επιτρέψτε μου με τον πρέποντα σεβασμό να εκφράσω σε σας τους πνευματικούς ταγούς μας τον πόνο και την ανησυχία μας για την παρουσία και εκπροσώπηση της Εκκλησίας μας στην περιοχή μας.

Η Ιερά Μητρόπολή μας έχει παράδοση διαταραγμένης ιστορίας και αναστατωμένης εκκλησιαστικής ζωής (είτε ως Αττικής και Μεγαρίδος, είτε ως Αττικής). Τα τελευταία χρόνια ησυχάσαμε χάρη στην παρουσία του αγαπητού και πραγματικά σεβαστού σε μας Τοποτηρητή κ. Νικολάου, ο οποίος με ειρηνική διάθεση, κατανοητό λόγο, διακριτική παρουσία, σοφία και καλοσύνη, σε συνεργασία με τον κατά πάντα άξιο πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο, έφερε την ειρήνη στην τοπική εκκλησία και κοινωνία μας και βαθιά ανακούφισε τις ψυχές μας.

Πολύ θα θέλαμε η Σύνοδος αυτόν να φέρει σαν πνευματικό πατέρα και ηγέτη μας στην πολύπαθη Μητρόπολή μας. Τον γνωρίζουμε, τον αγαπήσαμε, μας εμπνέει, μας αγαπάει, παίρνουμε δύναμη, έχει διώξει κάθε πικρία μας από τα ιστορικά εκκλησιαστικά έκτροπα, είναι συμφιλιωτικός, τον νιώθουμε κομμάτι της ζωής μας. Στα χρόνια του ξεκουράστηκε η ψυχή μας και φωτίστηκε η πνευματική ζωή του τόπου μας.

Η κοινωνία μας δεν αντέχει εκκλησιαστικά πειράματα. Ζητάει υπέρβαση, ανοιχτή σκέψη, ανωτερότητα, αξιοκρατία και γνήσια πνευματικότητα. Διαπιστώνεται, ότι ο πολιτικός βίος είναι σε παρακμή, η κοινωνία σε αποπροσανατολισμό και αναστάτωση, παντού κυριαρχεί το συμφέρον, η απαξίωση των θεσμών, η σκοπιμότητα, η προώθηση ημετέρων. Αρνούμαστε όμως να πιστέψουμε ότι τα ίδια ισχύουν και στην Εκκλησία. 

Θέλουμε Εσείς να μας βοηθήσετε στην πράξη, να τα διαψεύσουμε.

Περιμένουμε για επίσκοπο και Πατέρα μας όχι τον «ευνοούμενο», όχι τον «πολιτικά στηριζόμενο», όχι τον «φίλο». Αυτός δεν θα αποτρέψει το γκρέμισμα και των τελευταίων εκκλησιαστικών οχυρών. Η αίσθηση ότι θα είναι προϊόν πολιτικής και ισορροπιών και όχι απεσταλμένος του Θεού θα μειώσει περαιτέρω την εκτίμηση του λαού προς την Εκκλησία. Περιμένουμε από την Εκκλησία μας να κατανοήσει την αποστολή της στον σύγχρονο κόσμο να έρθει πιο κοντά μας μέσα από την δικαιότερη διαδικασία καταφέρνοντας να εκλέξει τον πιο άξιο. Αυτό που δεν πετυχαίνει η κοινωνία θα θέλαμε να το δούμε ζωντανό στην Εκκλησία. Δεν μας έχει μείνει κανένα άλλο στήριγμα.

Μακαριώτατε,

Σεβασμιότατοι πατέρες,

Συγχωρέστε με για τον χρόνο που Σας πήρε η ανάγνωση της ειλικρινούς επιστολής. Η Μητρόπολή μας είναι πολύ δύσκολη και πολύ τραυματισμένη. Χρειάζεται σύγχρονο άνθρωπο, μορφωμένο, καθαρό, πραγματικό πρότυπο, χρειάζεται αυτόν που μπορεί να γίνει Πατέρας μας. 

Διατελώ, μετά τιμής

Νίκος Γ. Χιωτάκης

Δήμαρχος Κηφισιάς

Εμφανίσεις: 64543
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!