O Πάπας Βενέδικτος υποψήφιος στα βρετανικά μουσικά βραβεία

ImageΟ Πάπας Βενέδικτος ο Δέκατος Έκτος είναι μεταξύ των υποψηφίων για τα βρετανικά μουσικά βραβεία Classical Brit Awards, τα οποία απονέμονται στην Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, ο ποντίφικας οφείλει την υποψηφιότητά του στην συμμετοχή του σε cd του συγκροτήματος «Priests» το οποίο και απαρτίζουν τρεις καθολικοί ιερωμένοι της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η καλλιτεχνική κατηγορία στην οποία συμμετέχει το συγκεκριμένο cd ,είναι εκείνη της καλύτερης κλασικής μουσικής της χρονιάς.

Εκτός από τους ειδικούς, ψηφίζουν και οι χρήστες του διαδικτύου, διαμέσου του σάιτ της εταιρίας classic film.

Ο πάπας ακούγεται «εμβόλιμα» με αποσπάσματα από ομιλίες του και προσευχές σε διάφορες γλώσσες, που έχουν ενταχθεί στα μουσικά κομμάτια του cd «Alma Mater-Music from Vatican», το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος είναι τενόροι, συνοδεύονται από την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ρώμης και την Φιλαρμονική Βασιλική Ορχήστρα της Μεγάλης Βρετανίας και μετρούν στο ενεργητικό τους άλλους δυο δίσκους.

Ο πνευματικός πατέρας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μπόρεσε να διαπιστώσει το ταλέντο των κληρικών κατά την διάρκεια εμφάνισής τους στο ιρλανδικό κολέγιο της Αιώνιας Πόλης.

Προσφέρουν το έργο τους σε τρεις διαφορετικές ενορίες της Βόρειας Ιρλανδίας και- όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα»- συναντώνται μόνον για την ηχογράφηση των cd τους.

Η απονομή των βραβείων Classical Brit Awards θα γίνει στις 13 Μαΐου.

Οι «Priests» και ο ξεχωριστός τους «συνεργάτης» θα πρέπει να αναμετρηθούν με τον Ρίντιαν Ρόμπερτς, ο οποίος αναδείχθηκε από την βρετανική τηλεοπτική εκπομπή «XFactor και με την δεκαπεντάχρονη μετζοσοπράνο Φάριλ Σμίθ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Μεγάλη Βρετανία.

Εμφανίσεις: 34302
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!