Εβδομάδα Προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών 2010

ImageΕπ’ ευκαιρία της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Δ. Σωτηριάδης, Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, μετέβη μεταξύ 23ης και 24ης Ιανουαρίου 2010, κατόπιν προσκλήσεως του πολύ δραστήριου και φιλορθόδοξου εφημερίου της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου π. Riccardo Pontani, στην πόλη Muggiò της Αρχιερατικής Περιφέρειας της Αρχιεπισκοπής του Μιλάνου.

Την πρώτη  ημέρα έκανε τα εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τους κατεστραμμένους ναούς της κατεχόμενης Κύπρου, και είχε την ευκαιρία να συναντήσει στελέχη του Κινήματος «Κοινωνία και Απελευθέρωση» και να συζητήσει μαζί τους για θέματα σχετικά με την ιερή τέχνη της εικόνας, την Ορθόδοξη Εκκλησία και τα ανθρώπινα δικαιώματα του Κυπριακού Ελληνισμού στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το  πρωί της 24ης Ιανουαρίου  του προσφέρθηκε η δυνατότητα να μιλήσει σε 1000 περίπου πιστούς της ενορίας για τη θέση της Θεοτόκου στην πίστη και τη λειτουργική ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε σε κτήριο της ενορίας επίσημο γεύμα προς τιμήν του τη παρουσία της μεγάλης εκκλησιαστικής χορωδίας της γειτονικής πόλης του Besozzo, που είχε έρθει και έψαλε στην προηγηθείσα εκδήλωση.

Το  απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετέσχε σε Hμερίδα, που οργανώθηκε στο Αμφιθέατρο της ενορίας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με θέμα: «Ευρώπη: Χριστιανικές ρίζες και Διαχριστιανικός Διάλογος».

Στη διάλεξή του ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στην πορεία του θεολογικού διαλόγου μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Ευρώπη, και κυρίως στο διεξαγόμενο διάλογο μεταξύ Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, και υπογράμμισε τη σημασία της Χριστιανικής συνεργασίας για το σεβασμό και τη διατήρηση της Χριστιανικής κληρονομιάς του Κοινού μας Οίκου, της Ευρώπης.

Στην ημερίδα, που παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης κ. Pietro Stefano Zanantoni και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, χαιρετισμό απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Μιλάνου Καρδινάλιος Dionigi Tettamanzi και επίσης συμμετέσχε ο ιδιαίτερα δυναμικός Ιταλός ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Mario Mauro, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία της επίλυσης του Κυπριακού ως αναγκαία προϋπόθεση για την Ευρωπαϊκή συνοχή. Ας σημειωθεί ότι η άποψη αυτή καταχειροκροτήθηκε απ’ το ακροατήριο.

Στην  Ημερίδα δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει, όπως ήταν προγραμματισμένο, και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αγία Έδρα κ. Γεώργιος Φ. Πουλίδης, για λόγους υγείας, ο οποίος όμως απέστειλε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες  ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας.

Ακολούθησε  φιλικό δείπνο, το οποίο τίμησε μεταξύ άλλων και το ανώτατο επιστημονικό στέλεχος της φημισμένης Αμβροσιανής  Βιβλιοθήκης του Μιλάνου και γνωστός φιλέλληνας Δρ. Alberto Rocca, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής και εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

Να  σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν από τον τύπο της περιοχής, που αναφέρθηκε διεξοδικά στην παρουσία του Πανοσιολογιώτατου και στις επαφές του με τη νεολαία και τοπικούς παράγοντες.

Image

Εμφανίσεις: 28295
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!