Ο Πρέσβης Μοσχόπουλος μεσολαβητής για την προστασία της θρησκευτικής κληρονομίας στο Κόσοβο

ImageΟρισμός του επικεφαλής του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στην Πρίστινα, Πρέσβεως κ. Δ. Μοσχόπουλου, ως μεσολαβητή για την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσοβο.

Αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και δηλωτική του εποικοδομητικού ρόλου της Ελλάδος στα Βαλκάνια ο ορισμός, μετά από σχετικές συζητήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύμφωνη γνώμη όλων των ενδιαφερομένων μερών, του επικεφαλής του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στην Πρίστινα, Πρέσβεως κ. Δημήτριου Μοσχόπουλου, ως μεσολαβητή για την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσοβο.

Ο Πρέσβης κ. Μοσχόπουλος θα συντελέσει με ενεργό τρόπο στην προστασία και σεβασμό της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσοβο και θα διευκολύνει την ανάπτυξη συγκροτημένης πολιτικής για το ζήτημα αυτό.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο μεσολαβητής θα επικουρείται στο έργο του από το Γραφείο του Ειδικού Απεσταλμένου της Ε.Ε. στο Κόσοβο.

Εμφανίσεις: 25108
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!