Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη στο Άγιον Όρος

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες της "Romfea.gr", αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010, θα συγκληθεί η Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη (Ε.Δ.Ι.Σ), στις Καρυές του Αγίου Όρους στην οποία θα παρίστανται οι Ηγούμενοι και οι Αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Η Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη θα ασχοληθεί με αίτημα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου (Σερβική Μονή και 4η στην Ιεραρχία των Μονών), όσον αφορά την έγκριση προσωρινής εξαγωγής κειμηλίων από το Άγιον Όρος.

Η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου ζητά την εξαγωγή των ιερών της κειμηλίων, τα οποία θα εκτεθούν σε έκθεση στο Βελιγράδι, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το έργο που συντελέστηκε και αφορά την αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί και για την οικονομική ενίσχυση της Ιεράς Μονής, όπου θα συμβάλει να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης από την καταστροφική πυρκαγιά του 2004.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, ότι τον Δεκέμβριο του 2009 ήδη συμπληρώθηκαν έξι χρόνια αναστηλωτικών εργασιών στη Μονή, με σημαντικότερο έργο το Πύργο του Αγίου Γεωργίου, το παλαιότερο κτίριο στο νότιο τμήμα του Μοναστηριού το οποίο θα ολοκληρωθεί φέτος.

Image

Image

Εμφανίσεις: 44825
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!