Εργασίες αποκαθήλωσης του σκεπάστρου από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους

ImageΞεκίνησαν αυτές τις ημέρες, οι εργασίες αποκαθήλωσης της εξωτερικής στερεωτικής κατασκευής (σκέπαστρο) από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Να αναφερθεί ότι η στέγη πλέον αποτελείται από μολύβι, καθότι το τσιμέντο που είχε χρησιμοποιηθεί από τον αείμνηστο τότε αρχαιολόγο, Αναστάσιο Ορλάνδο δημιούργησε προβλήματα στις τοιχογραφίες από την ριγμάτωση που προκλήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο Άγιον Όρος κυκλοφορεί μια επιστολή που υπογράφεται από Καρυώτες Μοναχούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν να παραμείνουν άλλο οι σκαλωσιές στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό έδαφος του ναού.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι πολλοί επιστήμονες από την Γαλλία, την Ελβετία και την Ελλάδα, που έχουν επισκεφθεί το Πρωτάτο έχουν εκφράσει την ανησυχία τους.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι το βάρος του σιδήρου μπορεί να προκαλέσει καθίζηση στο εσωτερικό του ναού, διότι σε έρευνα που έγινε βρέθηκε σε βάθος μόλις 2,5 μέτρων λάσπη.

Εμφανίσεις: 69544
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!