Συνάντηση Κωνσταντίνου Δήμτσα με Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα

ImageΤο πρόβλημα του trafficking στην Ελλάδα αλλά και της λαθρομετανάστευσης συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στην πρεσβευτική κατοικία ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Daniel V. Speckhard και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Αμερικανός Πρέσβης ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για το έργο της «Αλληλεγγύης» και της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

Ο κος Δήμτσας τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του ξενώνα «Στοργή» λέγοντας ότι από «ενάρξεως λειτουργίας του ξενώνα μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 106 γυναίκες και 77 παιδιά».

Επίσης παρουσίασε το έργο πρόληψης της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» καθώς και το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στους δρόμους» που γίνεται σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε σειρά προτάσεων στον Αμερικανό Πρέσβη προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτερος συντονισμός δράσεων αλλά και καθοριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Daniel V. Speckhard χαρακτήρισε καθοριστικό το ρόλο της Εκκλησίας και της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» στην αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα και απεδέχθη πρόταση να επισκεφθεί άμεσα με τη σύζυγό του τόσο το ξενώνα «Στοργή» όσο και τα συσσίτια στο κέντρο της Αθήνας.

Εμφανίσεις: 32789
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!