Το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας τίμησε τον προστάτη του

ImageΜε την τέλεση ιεράς αγρυπνίας εορτάστηκε η μνήμη της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, προστάτου και Εφόρου του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την αγρυπνία τέλεσε ο Διευθυντής του Θεολογικού Οικοτροφείου Πανοσ. Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος, μαζί με πρεσβυτέρους και διακόνους οι οποίοι διαμένουν στο Οικοτροφείο.

Ο Διευθυντής στο κήρυγμά του έκανε αναφορά στην προσωπικότητα και την προσφορά στην Εκκλησία του μεγάλου αυτού Πατρός. Στην ιερά αγρυπνία έψαλε ο χορός των φοιτητών του Θεολογικού Οικοτροφείου.

Προ τής απολύσεως τής Θείας Λειτουργίας  διαβάστηκε η σχετική ευχή των κολλύβων του Αγίου και ακολούθησε το διετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδήμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, επί των ημερών του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκ βάθρων ανακαίνιση του νέου κτιρίου του Θεολογικού Οικοτροφείου.

Μετά το πέρας της ιεράς αγρυπνίας παρατέθηκε τράπεζα, στην οποία παρακάθισαν οι φοιτητές του Θεολογικού Οικοτροφείου.

 

Image

Image

 

Εμφανίσεις: 74593
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!