Έργα αποκατάστασης στο άγαλμα του Ιησού Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο

ImageΤο περίφημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, σε λίγο καιρό θα καλυφθεί με μια προστατευτική επικάλυψη ενός διαφανούς υλικού.

Αυτό γίνεται για λόγους αποκατάστασης και συντήρησης, διότι πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε πολλαπλές σχισμές και σκούρο χρώμα σε μερικά σημεία, τα οποία προκλήθηκαν από υγρασία όταν προστέθηκε ένα νέο υλικό.

Να αναφερθεί ότι το κόστος της αποκατάστασης, θα φτάσει σχεδόν τα 4 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Το ύψος του αγάλματος είναι 32 μέτρα και το βάρος του 1.000 τόνοι (30 τόνοι είναι το βάρος του κάθε χεριού και 8 τόνους ζυγίζει μόνο ο βραχίονας).

Τέλος, να σημειωθεί, ότι τον Ιούλιο του 2007, σχεδόν 100 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου απ΄ όλο τον κόσμο, επέλεξαν το άγαλμα του Ιησού Λυτρωτή ως ένα από τα επτά νέα θαύματα του κόσμου.

 

Εμφανίσεις: 71032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!