Συγχαρητήρια Πάπα Βενέδικτου και Κάσπερ στον Πατριάρχη Σερβίας

Image

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος και ο Πρόεδρος του Ποντιφικού συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, Καρδινάλιος Valter Kasper, απέστειλαν συγχαρητήρια προς το νέο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο.

Τόσο ο Πάπας, όσο και ο Καρδινάλιος Κάσπερ, εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το οποίο φέρει την υπογραφή του καρδιναλίου Kasper, προοριζόμενο προς Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, εκφράζεται ικανοποίηση από την εκλογή του νέου προκαθήμενου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Να σας χαρίσει ο Κύριος πολλά πνευματικά δώρα, σοφία, δύναμη και σύνεση, για να είστε σε θέση να υπηρετείτε την Εκκλησία του Χριστού, με την ίδια την αγάπη Του»,- αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το οποίο απευθύνεται από την έδρα του Αποστολικού Νουντσίου, δηλαδή από την Πρεσβεία του Βατικανού στο Βελιγράδι.

Αναβιώνοντας την ανάμνηση για τις συναντήσεις του με Σέρβους Επισκόπους, όπως είπε «σε πολλές περιπτώσεις», ο καρδινάλιος Κάσπερ εκφράζει, στο δικό του τηλεγράφημα προς το νέο Πατριάρχη Ειρηναίο, και μεγάλη ελπίδα για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο καρδινάλιος Kasper εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά με αφορμή, όπως είπε, τη σύντομη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον Ειρηναίο.

Εμφανίσεις: 35305
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!