Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τάντιτς συνεχάρη τον νέο Πατριάρχη Ειρηναίο

ImageΟ Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς με επιστολή του συνεχάρη πριν από λίγο τον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Ειρηναίο.

Ο κ. Τάντιτς εξέφρασε την επιθυμία, προς το νέο Πατριάρχη Σερβίας, από αυτή τη θέση να ενεργήσει προς όφελος της Εκκλησίας και του Σερβικού Έθνους.

Επίσης, ο Σέρβος Πρόεδρος, στην επιστολή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για το καλό όλων, αλλά και για να οικοδομήσουμε μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία για όλους τους πολίτες της Σερβίας».

Να σημειωθεί, ότι το νέο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο συνεχάρη και ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

Στο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρει: "Σας συγχαίρω εξ΄ ονόματος της Κυβέρνησης της Σερβίας αλλά και της θέσης μου, με αφορμή την εκλογή σας, στο Πατριαρχικό Θρόνο της Σερβικής Εκκλησίας".

Τέλος, ο Πρωθυπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι ο κ. Ειρηναίος από την θέση αυτή, θα συμβάλει στην ενίσχυση των πνευματικών και ηθικών αξιών και την ενότητα των θρησκειών στη Σερβία. 

Εμφανίσεις: 33408
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!