Απάντηση στον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό

ImageΠριν από λίγα λεπτά ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τρικόρφου, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απέστειλε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Romfea.gr", επιστολή απάντηση προς τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αφού ζητήσω κατ’ αρχάς την ευχή του Σεβασμιωτάτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, εύχομαι εις αυτόν Καλή Χρονιά και ευλογημένη, τα δε έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα.

Θέλω όμως να τον ενημερώσω ότι, ουδέποτε έκανα προρρήσεις ή προφητείες επί των θεμάτων στα οποία αναφέρεται.

Αντιθέτως, διαβάζοντας βιβλία, άρθρα, εφημερίδες θρησκευτικές και κοσμικές, προβληματίζομαι και συλλογίζομαι.

Τις δε σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου τις γράφω σε χαρτί και όταν αποφασίσω να τις δώσω στην δημοσιότητα, πάντα τις υπογράφω με το όνομά μου και το επίθετό μου και την ιδιότητά μου… διότι γνωρίζω πολύ καλά, ότι δεν είμαι ο μόνος κληρικός με το όνομα του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο φέρω αναξίως.

Αυτές τις σκέψεις μου και του προβληματισμούς μου, πολλάκις όταν είναι κοινού ενδιαφέροντος τις θέτω μέτα σε κοινό διάλογο.

Δι’ αυτό και όταν διάβασα σε σχετικό βιβλίο που αναφέρεται στον Γέροντα Παΐσιο, και σε ένα διάλογο που είχε με τον κ. Γράψα, προβληματίστηκα και επανέλαβα κατά γράμμα στο κείμενό μου τα όσα είχα διαβάσει, κάνοντας στο τέλος όχι προφητείες και προρρήσεις αλλά ερωτήσεις έπ’ αυτών όπως: «Υπάρχουν άραγε προφητείες; Και αν ναι, τι μέλει γενέσθαι;»

Προβληματισμό λοιπόν θέλω να δημιουργήσω και γόνιμο διάλογο. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Ως προς το θέμα των 13 κρατιδίων με μικρούς πρωθυπουργούς, είναι κείμενα τα οποία ανέγνωσα στις προχθεσινές εφημερίδες όπως η «Ελευθεροτυπία» κτλ.

Πάλι στο θέμα αυτό όποιος διαβάσει τα κείμενά μου, βλέπει τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς που κάνω και τους οποίους θέτω μετά σε δημόσιο διάλογο.

Χαίρομαι δε που και ο Σεβ. Ηλείας κ.κ. Γερμανός συμμετέχει εις αυτόν.

Δεν είναι λοιπόν ούτε προρρήσεις μου τα όσα γράφω, ούτε προφητείες μου… είμαι πολύ ελάχιστος ενώπιον Κυρίου ώστε να θεωρώ ότι δια του στόματός μου μιλά ο Θεός.

Δι’ αυτό πάντα με χαρά και με ταπείνωση δέχομαι εδώ και πολλά χρόνια τις υποδείξεις του Σεβασμιωτάτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού και πάντα με ταπείνωση θα τις αναμένω και στο μέλλον.

Εμφανίσεις: 34752
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!