Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σχετικά με τα ορφανά

ImageΤις τελευταίες ημέρες παραπλανητικά δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με την περίπτωση δυο ορφανών παιδιών από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, συγγενείς των οποίων  στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τη βοήθεια της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου, υποχρεώνουν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής να παρουσιάσει τα παρακάτω αντικειμενικά δεδομένα.

Τον Ιούνιο του 2009, οι συγγενείς των δύο παιδιών στις Η.Π.Α. απηύθυναν το ερώτημα στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου της πόλεως Garrison της Νέας Υόρκης για το εάν το ίδρυμα θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε τα δύο αυτά παιδιά να έρθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και να γίνουν δεκτά στην οικογένεια της Ακαδημίας.

Στους συγγενείς αυτούς των παιδιών, η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου κατέστησε γνωστό ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα αμερικανικό μεταναστευτικό νόμο, η Ακαδημία που είναι οικοτροφείο και όχι πλέον σχολείο, δεν θα μπορούσε νομίμως να αναλάβει την διαδικασία ελεύσεως των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, η Ακαδημία συνέστησε προς την οικογένεια να εξετάσει επιλογές που προσφέρονται μόνο σε αυτούς ως συγγενικά πρόσωπα και οι οποίες θα επιτρέψουν στα παιδιά να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπ’ αυτές τις συνθήκες η Ακαδημία θα μπορούσε να παράσχει στέγη προσωρινά με την προοπτική για μόνιμη εγκατάσταση, μετά την απόκτηση της μονίμου κηδεμονίας των παιδιών από τους συγγενείς τους στην Αμερική.

Η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου δεν αρνήθηκε ποτέ να δεχθεί τα παιδιά και βρίσκεται σε επικοινωνία με την εδώ οικογένεια των, τους τελευταίους επτά μήνες. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα οικονομικής επιβαρύνσεως της οικογενείας για την αποδοχή των παιδιών.

Η Ακαδημία έχει πληροφορηθεί από την οικογένεια ότι ήδη προσπαθούν να εξασφαλίσουν την κηδεμονία των παιδιών ώστε αυτά να τοποθετηθούν στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου.

Τόσο η Ιερά Αρχιεπισκοπή όσο και η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου προσβλέπουν στην υποδοχή του Κωστάκη και του Δημήτρη το συντομότερο δυνατόν. 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου υπήρξαν και παραμένουν πρόθυμοι και επιθυμούν διακαώς να βοηθήσουν αυτή την οικογένεια. Κάθε άλλη παρουσίαση των ανωτέρω η οποία δίνει αντίθετη εικόνα είναι ανεύθυνη και αξιοκατάκριτη.

Πρόκειται περί αίσχους και πρέπει να αισχύνονται όσοι μπορούν και εκμεταλλεύονται με υπερβολές, με παραποίηση της αλήθειας και αβάσιμες καταγγελίες την δυστυχία οποιουδήποτε παιδιού και ιδιαίτερα όταν πρόκειται περί ορφανού.

Εμφανίσεις: 55662
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!