Σεμινάριο Κληρικών διάρκειας 60 ωρών διοργανώνει το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ

ImageΜ’ επιτυχία άρχισε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου το επιμορφωτικό σεμινάριο κληρικών διάρκειας εξήντα ωρών που διοργανώνει το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, με αποδέκτες κληρικούς όλων των κατηγοριών ή λαϊκούς υποψηφίους κληρικούς και στόχο την ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ποιμαντικά προβλήματα και την κατάρτισή τους σε λειτουργικά και ομιλητικά θέματα.

Την έναρξη ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας Νανάκης, Καθηγητής της Εκκλ. Ιστορίας, ο οποίος προέτρεψε τους σπουδαστές να παρακολουθήσουν με προσοχή το σύγχρονο προβληματισμό και να ενθυμούνται ότι στην εποχή μας «τίποτα δεν είναι αυτονόητο, αλλά χρειάζεται ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στις πολύπλοκες κοινωνίες μας».

Στη συνέχεια ο πρωτοπρ. π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Ποιμαντικής και Αν. Πρόεδρος του Τμήματος,  καλωσόρισε τους σπουδαστές εκ μέρους του Προέδρου τονίζοντάς τους  τα εξής:

«Όλοι διακονείτε με αγάπη και φόβο Θεού κάποιο ναό και έχετε το προνόμιο να διατηρείτε πρωτογενείς σχέσεις με το λαό του Θεού. Μαθητεύετε στο Πανεπιστήμιο της Εκκλησίας. Παράλληλα όμως δέχεστε την πίεση και από όλες τις κατηγορίες των ενοριτών σας αλλά και των οικογενειών σας, οπότε πρέπει να είστε έτοιμοι να δίδετε «λόγον παντί τω αιτούντι». Χρειάζεται να στέκεστε καλά στα πόδια σας, για μπορείτε να βοηθήσετε και τους άλλους. Σε αυτό θεωρούμε ότι συμβάλλει σημαντικά το παρόν το σεμινάριο».

Στην έναρξη προσήλθαν 46 κληρικοί από τη Βόρεια κυρίως Ελλάδα, αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ 11 που ήδη είχαν δηλώσει από περιοχές της Θεσσαλίας απουσίασαν λόγω της δυσχέρειας των μετακινήσεων στα Τέμπη.

Ήδη από τις πρώτες εισηγήσεις  του Καθηγητή Ανέστη Κεσελόπουλου σε θέματα Ποιμαντικής και Βιοηθικής και Παλαιάς Διαθήκης του Καθηγητή Δημητρίου Καϊμάκη, Προέδρου του Τμήματος, το ενδιαφέρον υπήρξε σημαντικό, όπως άλλωστε φάνηκε και από τις ερωτήσεις.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις 9/3, ενώ οι εισηγήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 16.00-17.30 και 18.00-19.30.

Εμφανίσεις: 32479
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!