Στην "ομόνοια και τη φιλία" με τους εβραίους ελπίζει ο Πάπας

ImageΤην ελπίδα του ότι η επίσκεψη του στη συναγωγή της Ρώμης στις 17 Ιανουαρίου θα σηματοδοτήσει "ένα νέο βήμα στην αμετάκλητη πορεία της ομόνοιας και της φιλίας" ανάμεσα στις δύο θρησκείες, εξέφρασε σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος XVI σε τηλεγράφημα που απέστειλε στο ραβίνο της Ρώμης Ρικάρντο ντι Σένι.

Στην επιστολή του, η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιο Ταρκίζιο Μπερτόνε και δημοσιεύθηκε σήμερα από το πρακτορείο Ansa, ο Πάπας ευχαρίστησε τον ραβίνο για τις ευχές που του έστειλε για το νέο έτος.

Ο Πάπας Βενέδικτος "ελπίζει ότι η επόμενη επίσκεψη στη συναγωγή αυξάνει την αδελφοσύνη μεταξύ Εβραίων και Καθολικών και αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα στην αμετάκλητη πορεία της αρμονίας και της φιλίας ανάμεσα τους". 

Ο ποντίφικας θα επισκεφθεί την Κυριακή το μεσημέρι τη συναγωγή στη Ρώμη, πραγματοποιώντας την τρίτη επίσκεψη του σε εβραϊκό τόπο λατρείας.

Εμφανίσεις: 38201
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!