Ο Ερντογάν συνδέει τους μουσουλμάνους της Θράκης με το άνοιγμα της Χάλκης

Image

Τους ''όρους'' της Άγκυρας για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης διατυπώνει ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο περιοδικό ''Κριτέρ'' της εφημερίδας Ραντικάλ που κυκλοφορεί σήμερα.

Με τα θέματα που αφορούν τους μουσουλμάνους της Θράκης συνδέει ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Ερντογάν, μιλώντας στο περιοδικό ''Κριτέρ (κριτήρια)'' για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ανέφερε ότι οι μελέτες για το θέμα του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής συνεχίζονται τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο όσο και στα άλλα αρμόδια τμήματα και φορείς και πως πρόκειται για μια διαδικασία με διάσταση τόσο νομική όσο και εκπαιδευτική. 

Πρόσθεσε δε ότι σε αυτή τη διαδικασία υπάρχουν και προσδοκίες από την Ελλάδα, για να σημειώσει ότι η Αθήνα πρέπει να λύσει τα προβλήματα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, όπως αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους της περιοχής.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε λόγο και για αντιφατικές δηλώσεις που έρχονται από την ΕΕ όσον αφορά τη χώρα του και έχουν ανακόψει τον ενθουσιασμό του λαού, σημειώνοντας ότι ''είναι σωστό πως στην Τουρκία μειώθηκε ο ενθουσιασμός όσον αφορά την πορεία προς την ΕΕ, αλλά ως κυβέρνηση σε αυτό το θέμα δεν είναι σωστό (να λέγεται) ότι υπάρχει μια επιβράδυνση, μια έλλειψη ενθουσιασμού. Εξάλλου δεν φτάνει να είμαστε μόνοι μας μες τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητα. Τον ίδιο ενθουσιασμό πρέπει να δείξει και η άλλη πλευρά στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων)''.

Εμφανίσεις: 34938
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!