Ο Υφυπουργός Οικονομίας στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομ

ImageΕπίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομ της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο Μενεμένης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης.

Στο χώρο βρέθηκαν και οι δήμαρχοι Εχεδώρου Σ. Σταματάκης και Μενεμένης Γ. Ακτσελής.

Η τοπική ενορία, μέσω του κέντρου προστασίας ανηλίκων ρομ, έχει αναλάβει τη φροντίδα μαθητών της περιοχής, στους οποίους προσφέρει πρωινό και μεσημεριανό, υποστήριξη στα μαθητικά τους καθήκοντα και δημιουργική απασχόληση ως το απόγευμα, ανακουφίζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους γονείς τους. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με ευθύνη του πατέρα Αθηναγόρα και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική συνδρομή καθηγητών, δασκάλων, γιατρών και απλών πολιτών.

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες ζήτησαν την παρέμβαση και στήριξη της πολιτείας για τη δημιουργία «ενός σύγχρονου Κέντρου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης των Ρομ». Ο δήμαρχος Μενεμένης δήλωσε ότι υπάρχει και προσφέρεται οικόπεδο. 

Ο υφυπουργός εξήρε το έργο του κέντρου και δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα, που παρουσιάζει η περιοχή του Δενδροποτάμου. 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να την υποστηρίξουμε και να την προβάλουμε για μίμηση, ως πρότυπο εθελοντισμού και επιτυχημένης κοινωνικής δράσης», δήλωσε απευθυνόμενος στους εθελοντές ο κ. Μπόλαρης.

Εμφανίσεις: 52383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!