Επιστροφή τεμαχίου του ιερού λειψάνου του Διονυσίου Α΄

ImageΣήμερα 3 Ιανουαρίου 2010 σε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων της πόλεως Δράμας, παραδόθηκαν από τους εκπροσώπους της Βουλγαρικής Εκκλησίας Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βάρνας Κυρίλλου, Άνω Νευροκοπίου Ναθαναήλ, Φιλιππουπόλεως Νικόλαο και του Επισκόπου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Ρίλας Ευλόγιου τα  Ιερά Λείψανα του Αγίου Διονυσίου Α΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και δευτέρου κτήτορος της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης Παγγαίου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, μετά από άοκνες και χρονοβόρες ενέργειές του, παρουσία των Αρχών του Νομού και της πόλεως Δράμας και πλήθους ευλαβών πιστών.

Σας ενημερώνουμε ότι τα Ιερά Λείψανα και πλήθος Ιερών Σκευών με περγαμινές και παπύρους της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης εκλάπησαν το 1917 από τις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις των Βουλγάρων.

Επίσης, να αναφερθεί, ότι τα περισσότερα κλαπέντα Ιερά Σκεύη βρίσκονται στο Εθνολογικό Μουσείο Σόφιας της Βουλγαρίας.

Η ενέργεια αυτή της Βουλγαρικής Εκκλησίας θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή όλων των κλαπέντων κατά τις τρεις κατοχικές φονικές και ληστρικές  επιδρομές των Βουλγάρων από το 1912-13 μέχρι και το 1944.

Το Ηρωικό και Μαρτυρικό Δοξάτο με τα 650 θύματα και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές της 1ης σφαγής από τους Βουλγάρους την 30η Ιουνίου 1913  και τα 350 παλικάρια ηλικίας 15 μέχρι 50 χρονών της 2ης σφαγής την  29η Σεπτεμβρίου 1941 μαζί με  τη Μαρτυρική πόλη της Δράμας περιμένουν και ένα "ΣΥΓΝΩΜΗ" από τη Βουλγαρική Κυβέρνηση για τις απάνθρωπες και βάρβαρες ενέργειες του κατοχικού στρατού της.

 

Image

Εμφανίσεις: 52559
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!