Προσευχή στην ινδική γλώσσα σε ελληνικό ιερό ναό της Μελβούρνης

ImageΣτον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα Dandenong είναι πολύ πιθανόν να βρουν το μελλοντικό τους «σπίτι λατρείας» οι Ινδοί ορθόδοξοι χριστιανοί.

Η Ινδική Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας στεγαζόταν από τον Αύγουστο του 1980 σε ιερό ναό στην περιοχή του East Coburg, που όμως πριν από περίπου πέντε χρόνια έγινε στάχτη.

Αρχικά, εικαζόταν ότι η φωτιά που κατέστρεψε τον ναό οφείλονταν σε αμέλεια, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς ήταν ύποπτα.

Ο ιερός ναός της Παναγίας ξαναχτίστηκε και πάλι στο East Coburg, αλλά δεν είναι εύκολο για το αυξανόμενο ποίμνιο της περιοχής του Dandenong να ταξιδεύει πάνω από ένα δίωρο για να προσευχηθεί.

Τώρα μετά από παράκληση του εφημερίου της εκκλησίας της Παναγίας των Ινδών Ορθοδόξων Χριστιανών προς τον επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, αλλά και τον εφημέριο του Αγ. Παντελεήμονα π. Αντώνιο Κρινά, οι Ινδοί χριστιανοί ορθόδοξοι (Μονοφυσίτες στο δόγμα) θα μπορούν να προσευχηθούν στον ιερό ναό του Αγ. Παντελεήμονα, τουλάχιστον για δύο Κυριακές κατά το επόμενο δίμηνο.

Όπως ανέφερε στο «Νέο Κόσμο» ο πατήρ Κρινάς, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή δέχθηκε να δώσει τον ιερό ναό του Αγ. Παντελεήμονα για κάποιες ακολουθίες μιας και στην περιοχή κατοικούν πάνω από 30 οικογένειες Ινδών Χριστιανών και η πρωτοβουλία σίγουρα έγινε δεκτή με μεγάλη ευχαρίστηση από τους «Ινδούς Χριστιανούς Ορθόδοξους».

Οι πρώτη ακολουθία έλαβε χώρα χθες στις 6.30 το απόγευμα και να αναφέρουμε ότι σ’ αυτήν χοροστάτησε ο εφημέριος του ινδικού εκκλησιάσματος πατήρ Κ.Υ. Chacko. 

Image

Εμφανίσεις: 41194
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!