Ο γραμματέας του Πάπα επισκέφθηκε την κοπέλα που επιτέθηκε τον Πάπα

ImageΟ προσωπικός γραμματέας του πάπα επισκέφθηκε την 25χρονη Ιταλοελβετίδα που είχε επιτεθεί στον ποντίφικα τη βραδιά των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

Ο πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι "επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο", χωρίς να σχολιάσει το άρθρο της εφημερίδας Ιλ Τζιορνάλε, σύμφωνα με το οποίο ο γραμματέας του πάπα, επίσκοπος Γκέοργκ Γκανσβάιν, έδωσε στη Σουζάνα Μαϊόλο ένα ροζάριο και της είπε ότι ο πάπας Βενέδικτος την έχει συγχωρέσει.

Η Μαϊόλο όρμησε στον πάπα, προφανώς για να του εκφράσει την αφοσίωσή της, λίγο πριν από τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου. Ο πάπας και ο Γάλλος καρδινάλιος Ετσεγκαρέ που τον συνόδευε έπεσαν στο πάτωμα με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σπάσει το πόδι του.

Ο Λομπάρντι στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι δικαστικές αρχές του Βατικανού για την υπόθεση συνεχίζεται και "θα φτάσει στο τέλος". Σύμφωνα πάντως με πηγές του Βατικανού τις οποίες επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο Ansa πιθανότατα η Μαϊόλο θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η γυναίκα, που νοσηλεύεται σε κλινική κοντά στη Ρώμη, δήλωσε στους γιατρούς ότι "δεν ήθελε να κάνει κακό στον πάπα, μόνο να του ζητήσει να βοηθήσει τους αδύναμους".

Εμφανίσεις: 35880
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!